Olay Gazetesi Bursa

Bursa’daki başkanlara göre Cumhuriyet demek…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kampanya doğrultusunda vatandaşlar ‘Cumhuriyet demek ne demek?” sorusuna yanıt verirken, Olay Medya ekibi bu kez aynı soruyu Bursa’nın belediye başkanlarına yöneltti.

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 102. yılına özel olarak başlattığı “Cumhuriyet demek…” kampanyası, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekti. Kampanya kapsamında vatandaşlar, kendi cümleleriyle “Cumhuriyet demek ne demek?” sorusuna yanıt verirken, Olay Medya ekibi bu kez aynı soruyu Bursa’nın belediye başkanlarına yöneltti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Cumhuriyet’in kendileri için ne ifade ettiğini olay.com.tr’ye anlattı.

“CUMHURİYET DEMEK HEPİMİZ DEMEK”

Cumhuriyetin en temel anlamının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kısa ama anlamlı bir ifadeyle konuşarak, “Cumhuriyet hepimiz demek” dedi.

“ÖZGÜRLÜK VE GELECEK DEMEK”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Cumhuriyet’in en büyük kazanımının özgürlük olduğunu belirterek, “Cumhuriyet gelecek demek, özgürlük demek. Bilhassa kimsesizlerin kimsesizi demek. Kadın, çocuk, engelli, dezavantajlı bireylere yaşam hakkı demek. Uzun lafın kısası, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması demektir” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ VE HUZUR DEMEK”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Cumhuriyet’in temelinde barış ve özgürlüğün olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet özgürlük demek, barış demek, huzur demek. İnşallah Türkiye hem bölgesinde hem de tüm dünyada barışın ve huzurun temsilcisi olacak” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET NİLÜFER DEMEK

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Cumhuriyet’i halkın söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışıyla özdeşleştirdi. Özdemir, “Cumhuriyet Nilüfer demek. Çünkü Nilüfer’de herkesin sözü var, herkesin emeği var. Cumhuriyet varsa gelecek var. Cumhuriyet ışığıyla geleceğe yürüyoruz demek” dedi.