Olay Gazetesi Bursa

Bursa’daki bu kavşağa yeni isim

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 Kasım’daki toplantısında Yıldırım ilçesindeki önemli bir kavşağa yeni bir isim vermeye hazırlanıyor.

Taha TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 Kasım’daki toplantısında Yıldırım ilçesindeki önemli bir kavşağa yeni bir isim vermeye hazırlanıyor.

Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi sınırlarında, Çamlık, Teleferik ve Çiçek Caddelerinin kesiştiği noktada bulunan kavşağa, “Posoflu Âşık Zülali Kavşağı / Meydanı” adının verilmesi teklifi mecliste görüşülecek.

Posoflu Âşık Zülalî kimdir?

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde yer alan Posoflu Âşık Zülalî ismi, Türk halk edebiyatının önemli ozanlarından birine ait. Asıl adı Yusuf Kökten olan Âşık Zülalî, 1873 yılında Ardahan’ın Posof ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşta şiir söylemeye başlayan Zülalî, hem öğretmenlik hem de halk ozanlığı yaparak Anadolu’yu dolaştı. Şiirlerinde aşk, gurbet, vatan sevgisi ve toplumsal duyarlılık temalarını işleyen Zülalî, hem hece hem aruz ölçüsünü ustalıkla kullandı. “Zülalî” mahlası ise “saf, temiz su” anlamına geliyor. Ozan, 18 Aralık 1956’da Eskişehir Çifteler’de yaşamını yitirdi.