Olay Gazetesi Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uçak kazasıyla ilgili açıklama

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, C130 uçağının kara kutusunun incelendiğini belirtirken, "İncelenmesi neticesinde elim hadisenin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, 3 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısında Gürcistan-Azerbaycan sınırında askeri uçağın düşmesi, Terörsüz Türkiye süreci, ekonomide yaşanan gelişmeler ve Gazze ile Suriye’deki son durum ele alındı.

Kabine toplantısı sonrası C130 kargo uçağını düşmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığımız her olay Türkiye’nin sınırlarının çok ötesinde bir nüfusa ve gönül hanesine sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Kardeş ülkeler başta olmak üzere dünyanın her tarafından taziye ve dayanışma mesajları aldık. Uçağın kara kutusuna ve şehitlerimizin naaşlarına kısa sürede ulaştık ve ülkemize getirdik. Şehitlerimize son görevimizi yerine getirdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan dönüşü düşen yangın söndürme uçağında şehit olan pilot için de başsağlığı diledi.

“İNCELEMELER SONUCU HADİSENİN NEDEN YAŞANDIĞINI GÖRECEĞİZ”

Erdoğan, “Kara kutunun incelenmesi neticesinde elim hadisenin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz. Bunları da şeffaf olarak paylaşacağız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Ekonomi ve demokraside zihniyet dönüşümü gerçekleştirdik. Milli iradenin egemen olduğu yönetim modelini ülkemize kazandırdık. Bugün Türkiye emin, ehil, dürüst, çalışkan kadroların riyasetinde her alanda son asrın en başarılı hizmet ve eser noktasında en üretken yıllarını yaşıyor”

KIBRIS’TA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

“Sayın Tufan Erhurman’ın son dönemde Rum kesimine yönelik mesajlarında Kıbrıs Türk’ünün egemen eşitliğinden ödün verilmeyeceğini vurgulaması önemlidir. Geçmişte defalarca denenmiş ve sonuç alınmamış önerilerin tekrar ısıtılmaya çalışılmasını vakit kaybı olarak görüyoruz. Çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor. Adaletsizlik üzerine hiç bir çözüm bina edilemez.”

“DEPREMİN YARALARINI SARIYORUZ”

“Yılbaşından önce 11 il için 453 bin bağımsız bölümün anahtar teslimini hedefliyoruz. ”

“GIDADA HİLEYİ ENGELLİYORUZ”

“Ürünlerde hile, hurda, aldatmaca olmaması için ne yapılması gerekiyorsa yapılması amacındayız. Sağlıksız ürünler artık anlık yayınlanıyor. İstanbul’da ikisi çocuk üç gurbetçimizin hayatını kaybetmesine müteakip tartışmalara baktığımızda bu konudaki hassasiyetimizin ne kadar yerinde olduğunu görmüş olduk. Soruşturma şu an çok boyutlu şekilde devam ediyor. Ölümlerin neyden kaynaklandığı ortaya çıkacak.”