Olay Gazetesi Bursa

‘Et fiyatları dengeleri alt üst ediyor’

Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, sektördeki ana maddenin et olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla etin fiyatının bu şekilde yükselmesi öncelikle bizim bütün psikolojik ve ekonomik den

Yenice, yaptığı açıklamada, yüksek et fiyatlarının en çok kendi sektörlerini ilgilendirdiğini söyledi. Serbest piyasada et fiyatlarının istenildiği gibi iniş ya da çıkış gösterebildiğini kaydeden Yenice, ”Biz, Tüketiciyi Koruma Kanunu’na göre belli bir fiyat tarifesiyle satış yapan iş yerlerine sahibiz. Yükselen et fiyatlarına göre fiyatlarımızı yükseltip alçaltamıyoruz” diye konuştu. 

Sektörlerinde kayıt dışılığın yoğun olduğunu öne süren Yenice, şöyle devam etti: 

”Üç kap yemeğin 5 liraya, yarım ekmek dönerin 2 liraya satıldığı bir süreçte normalde 15 liraya satmamız gereken et yemeğini de bu rakamın altında tutuyoruz. Özellikle de son dönemde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının duruşuyla, davranışıyla ve sektöre olan katkısıyla Sayın Faruk Çelik’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte alınan tedbirlerle bu işe en çok sevinecek sektör biz olacağız.”

SAĞLIĞINIZI KAYBETMEYİN

Yenice, lokantacıların en çok kullandığı ürünün et olduğunun altını çizerek, ”Diğer girdi maliyetleriyle sektörümüzdeki sıkıntılara yüksek et fiyatları eklendi. Bizim etsiz hiçbir şeyimiz yok. Lokantacıda, kebapçıda, köftecide de et var. Bizim ana maddemiz et. Dolayısıyla etin fiyatının bu şekilde yükselmesi öncelikle bizim bütün psikolojik ve ekonomik dengelerimizi alt üst ediyor. Ekonomik ve psikolojik dengelerin bir arada alt üst olduğu bir süreçte her şeyiniz alt üst olur” dedi.

Vatandaşlardan, yemek yedikleri yerlerin belgelerine dikkat etmesini isteyen Yenice, ”Ucuz besleneceğim diye sağlığınızı kaybetmeyin” ifadelerini kullandı.