Şehrin hayvancılıkta daha da kalkınması amacıyla Tarım A.Ş aracılığıyla ‘Koyun Yetiştiriciliği Projesi’ni başlatan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ‘Damızlık küçükbaş hayvan çiftliği’ ve ‘Damızlık düve üretim merkezi’ yatırımlarını hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, projelerin uygulama noktalarından olan Mustafakemalpaşa Derekadı köyünde oluşturulan çiftlikte; hayvancılığın özendirilmesi, yaygınlaştırılması ve hayvan varlığının artırılmasını amaçlıyor.
“1750 KOYUN ÜRETİCİYLE BULUŞTURULDU”
Geleceğin tarımda olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu anlamda üzerlerine düşen görevi yerine getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. Kırsalda kalkınmayı sağlamak amacıyla önemli adımlar attıklarını kaydeden Başkan Aktaş, Bursa ve Türkiye’de hayvancılığının kalkınmasını ve üreticinin eğitilerek daha çok kazanmasını istediklerini dile getirdi. Üstün ırk verimli hayvanları üreticiye ulaştırarak kaliteyi ve verimliliği arttıracaklarını ifade eden Aktaş, “Özellikle damızlık hayvan getirerek ülkemiz ve şehrimizde hayvan varlığını arttıracak bir fayda üretiyoruz. Ürettiğimiz hayvanları, uygun ödeme imkânları ve piyasa koşullarına göre çok makul fiyatlarla satarak projenin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Yetiştirme sürecinde eğitim ve kontroller yapılıyor. Bugüne kadar 1750 koyunu üreticimizle buluşturduk. Şu an çiftliğimizde 262 adet küçükbaş hayvan bulunuyor. Çok kaliteli damızlık koçlarımız var” dedi.
“TARIM VE HAYVANCILIĞA TAM DESTEK”
Bugüne kadar birçok vatandaşın bu hizmetten yararlandığını vurgulayan Aktaş, “Bundan sonra da hayvancılığa başlamak ya da sürüsünü büyütmek isteyen üreticiler, Tarım A.Ş’ye başvurabilir. İyi hayvanları en uygun imkânlarla vatandaşımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Tarıma ve hayvancılığa desteğimiz hep devam edecek. Bursa’mız için bereketli olsun” diye konuştu.