Olay Gazetesi Bursa

Genç siyaset için model: İl Başkan Yardımcılığı’ndan Genel Merkez’e

Genç siyasetçi Hakan Çavuş’un siyasetle yolunun kesişme öyküsü hayli ilginç. Ali Babacan’ın dikkatini çeken paylaşımlarıyla DEVA İl Başkan Yardımcısı olan Çavuş, şimdi de Genel Merkez Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığı’nda görev aldı. Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar’la birlikte 81 ile yönelik çalışmalara başlayan Hakan Çavuş, gösterdiği gelişimle de genç siyasetçiler için model haline geldi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı...

Öğrenciliğinde… Bursa Uludağ Üniversitesi’nin aktif ve öğrenci toplulukları etkinliklerinde öne çıkan çıkıyordu. O süreçte, DEVA Partisi kurulurken Ali Babacan’a yakınlık duydu ve takibe başladı.

Takiple de yetinmedi…

Hakan Çavuş sosyal medyada Babacan adına hesap oluşturup söylemlerinden paylaşımlar yapmaya başladı. Açtığı hesap 2 milyon görüntülemeye ulaşınca DEVA Partisi’nin ilgisini çekti.

Hatta…

Genel Merkez’de bir toplantı sırasında Babacan cep telefonunu açıp Hakan Çavuş’un  yönettiği hesabı gösterdi ve “Bu arkadaşı bana bulun” dedi.

İşte…

Hakan Çavuş’un siyasete girişi böyle oldu. DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı oldu, İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığı üstlendi.

Çalışmaları…

Bursa’ya 8 kez gelen Babacan’ın ve Genel Merkez yönetiminin ilgisini çekti. Öyle ki, DEVA Partisi Genel Merkez Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar bir gün DEVA İl Başkanı Serkan Özgöz’ü arayıp Hakan Çavuş’u istedi ve siyasette gençler adına yeni bir yol açıldı.

Ankara’da…

Oktar’la birlikte çalışmaya başlayan Çavuş artan yoğunluğu nedeniyle İl Başkan Yardımcılığı görevinden affını istedi, ama kendini Bursa’ya borçla hissettiği için DEVA İl Yönetim Kurulu Üyeliği devam ediyor.

Ziyaretimize…

Kültür Sanat Turizm Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Tuğba Yıldızer’le birlikte geldiğinde, Ankara’daki görevini şöyle anlattı:

“81 ilin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanları’yla eğitim programımız var. Yine 81 ilin internet sitelerini elden geçirip destek veriyoruz. “

Şunu da ekledi:

Yazının devamı için tıklayın…