Olay Gazetesi Bursa

Hastanede suikast 

Yemen'de Genel Halk Kongresi (GHK) Genel Sekreteri Arif ez-Zuka'nın Eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ile birlikteyken Husi milislerce yaralandıktan sonra kaldırıldığı Sana Askeri Hastanesi'nde gerçekleştirilen suikast sonucu öldürüldüğü bildirildi. 

Husilerin gerçekleştirdiği suikastlerin yalnızca Kongre yöneticileri ile sınırlı olmadığı, Salih ve akrabalarının evlerini koruyan kişilerin yanı sıra Yemen’in başkentindeki siyasi bölgede gözaltına alınan onlarca kişinin de öldürüldüğü belirtildi.

Ayrıca Husiler, önceki gün, Abdullah Salih’e arabasında suikast gerçekleştirdikten sonra başkentte OHAL ilan etti. OHAL ilanından sonra Husi militanlar Sana şehrinin çeşitli bölgelerine dağıldı. Milisler yeni kontrol noktaları oluşturdu. Ayrıca karargahlarının korumalarını artırdı.