Olay Gazetesi Bursa

Kadın istihdamının artması gerek

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ortak bir bildiri yayınlayarak ‘Hayat Birlikte Güzel' mesajı verdi.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, toplumdaki rolü ve sosyal hayata kattıkları yadsınamaz konumda olan kadınların geçmişte olduğu gibi gelecekte de erkeklerle birlikte yan yana omuz omuza durarak çağa yön vermeyi sürdüreceğini söyledi. İstatistiklerin bu sürecin daha da hızlanması ve söz konusu katkının maksimize olması adına daha çok yol olduğunu ortaya koyduğunu belirten Cesur, ‘’Gelecekten ümidimizi yitirmeden bu amaca doğru koşmaya devam edeceğiz” dedi.

STRATEJİK BİR HAMLE

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay, mevcut refah seviyesinin daha da artması ve her vatandaşın hak ettiği seviyeye ulaşması adına kadın istihdamını artırmanın stratejik bir hamle olduğunu hatırlattı. İş dünyasının geçmişten günümüze birbirinden değerli başarılara imza attığını vurgulayan Türkay, ancak kadın çalışan sayısını olması gereken noktaya taşımakta zorlandığını kaydetti. Türkay, ‘’İş dünyasında kadınların lider konumlarda yer alması ve karar alma mekanizmalarına erişebilmesi için kadınların her iş kolunda, her seviyede ilerlemesine imkân verecek politikalar ve programlara yatırım yapmak son derece önem taşıyor” diye konuştu.

BÜYÜK DEĞİŞİMLER OLACAK

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, gelecek günlerin büyük değişimlere ve yeni başlangıçlara gebe olduğuna işaret etti. Bu değişimin sadece iş alanıyla sınırlı kalmayacağının altını çizen Direkçi, ‘’Birçok ülkenin önüne geçebilmek adına ülkemizin daha da fazla değişmeye ihtiyacı var. Bunun için de kadın liderler olmazsa olmaz. Gelecek güzel günlere ulaşmak için kadınlarla erkekler birlikte çalışmalı ve birlikte başarmalı” şeklinde konuştu. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı Oya Eroğlu da, ‘’Kadınların lider pozisyonlarda, siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha fazla yer almalarını engelleyen kalıp yargılar, ayrımcı kanunlar ya da uygulamalar ve yapısal bariyerler var” dedi.