Olay Gazetesi Bursa

Kış aylarının ilacı: Çorba

Çorba, beslenme uzmanları tarafından hem yemek öncesi hem de sabah kahvaltılarında mutfak kültürümüzün olmazsa olmaz başlangıcı olarak tanımlanıyor.

Hele soğuk günlerde, insanın içini sıcacık yapan çorba kış aylarının aranan lezzetlerinin başında geliyor.

Gemlik’in ünlü çorbacısı Hüseyin Çavdar da, tam kıvamında yapılan sıcacık çorbanın şifa kaynağı olmasının yanı sıra sindirime büyük faydaları olduğunu belirterek, vücudu besleyerek direnci artıran, doyumsuz yudumları birleştiren sıcacık çorbadan kimsenin vaz geçmemesini öneriyor. 

Çavdar, çorbayla ilgili bir de slogan  üreterek, ‘Kana kuvvet, göze fer, içe ciladır çorba. Açlık derdine deva, halis gıdamız çorba, şifanın ta kendisidir’ diyor.