Olay Gazetesi Bursa

Köfte pişirirken üzerine buz koyarsanız..

Havaların ısınmasıyla birlikte mangal sezonunu da açmış bulunuyoruz. Peki, mangalda pişirdiğiniz etlerin daha lezzetli olmasını istemez miydiniz?

Birazdan vereceğimiz basit ipuçları ile mangalda pişireceğiniz yiyeceklerin daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız. Vereceğimiz ipuçları başta size tuhaf gelebilir ancak denedikten sonra sonuca şaşıracaksınız.

Köftelerin üzerine buz koyun

Mangalda köfte yaparken köftelerin üzerine buz veya tereyağı koyun. Bu da köftelerinizin sulu ve lezzetli pişmesini sağlayacaktır.


 

Balığı tuzlu suda bekletin

Balığı mangala atmadan önce 10 dakika boyunca tuzlu suda bekletin. Böylelikle mangalda pişen balığınız parçalara ayrılmayacak.


 

Elma suyu kullanın

Elma suyunu sprey şişesine koyun ve etiniz pişerken üstüne sıkın. Böylelikle etiniz daha tatlı ve yumuşak olacak