Olay Gazetesi Bursa

Kurban Bayramı’nda beslenmeye dikkat

Uzmanlar, Kurban Bayramında artan et ve şeker tüketimine karşı uyarıyor.

Besin tüketiminde aşırıya kaçılmasının birçok rahatsızlığı beraberinde getirebileceğini belirten uzmanlar obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar rahatsızlıkları mide ve şeker rahatsızlığı olanlar aşırı besin tüketiminden kaçınması gerektiğini söylüyor.

Bayram süresince kırmızı et tüketim miktarı ve sıklığı artmakta olduğunu söyleyen İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinden Diyetisyen Öznur Yıldız “Bu nedenle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar rahatsızlıkları, mide ve diyabet hastalarının risk altında oldukları göz ardı edilmemelidir” dedi.

Alınması gereken önlemlerin sadece hastalar için değil herkes için önemli olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Yıldız, “Kurban Bayramında da sağlıklı beslenme temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrollerine ve besin gruplarının dengeli dağılımına dikkat etmemiz gerektiğini unutmayalım ve sağlığımızın olumsuz etkilenmesine izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.