Olay Gazetesi Bursa

Kuru incir ihracatı 250 milyon doları aştı

Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirde 11 Ekim 2017 tarihinde başlayan ihraç sezonunda 30 Haziran 2018 tarihine kadar 58 bin ton karşılığı 253 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

 Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, kuru incir ihracatının, miktar bazında yüzde 2 artış gösterirken, değer bazındaki artışının yüzde 18’e ulaştığını dile getirdi.

Kuru incirin ortalama ihraç fiyatı 4 bin dolardan, 4 bin 950 dolara ulaştı. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık ise; sağlıklı ürün üretimine büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Yemeyeceğimiz bir ürünü üretmeyeceğiz, işletmemizden çıkarmayacağız sloganıyla üretim yapıyoruz” diye konuştu.