Olay Gazetesi Bursa

Milyonların izlediği ünlü şeften Bursa’da tavuk çağrısı!

MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu, Bursa’daki “Şeflerin Rotası” etkinliğinde gıda güvenliği tartışmalarına noktayı koydu. Tavuk ürünlerinin haksız yere hedef alındığını belirten Sivrioğlu, soğuk zincir vurgusu yaptı.

TAHA TÜTÜNCÜ

Türkiye’nin önde gelen gastronomi yarışmalarından MasterChef, Bursa’da düzenlenen “Şeflerin Rotası” organizasyonuyla lezzet tutkunlarını bir araya getirdi. Merinos Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bursalılar usta şeflerle buluşmak için adeta izdiham oluşturdu. Gün boyu süren programda gastronomi sohbetleri, tadımlar ve yoğun ilgi dikkat çekti.

TAVUK GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİ

Etkinlikte gıda güvenliği üzerine çarpıcı açıklamalarda bulunan Somer Sivrioğlu, tavuk ürünleriyle ilgili kamuoyunda oluşan algıya itiraz etti. Sivrioğlu, “Tavuk bir günah keçisi ilan edildi. Bundan hiç memnun değilim. Çünkü yoğun proteini alabileceğimiz en güzel yiyecek tavuktur. Soğuk zinciri kırmadığınız sürece ne tavukta ne de başka bir gıdada zehirlenme olur” dedi.

“SUÇUN İŞLETMELERE ATILMASI BÜYÜK HAKSIZLIK”

Gıda zehirlenmeleri gündeme geldiğinde sorumluluğun doğrudan restoranlara yüklendiğini belirten Sivrioğlu, “Her seferinde restoranlara ve işletmecilere yüklenilmesini büyük bir haksızlık olarak görüyorum. Bu işi iyi yapan, soğuk gıda zincirine titizlikle uyan çok sayıda meslektaşımız var” ifadelerini kullandı.

“KALABALIK YETLERİ TERCİH EDİN”

Vatandaşlara pratik bir öneride de bulunan Sivrioğlu, güvenilir tüketimin ipuçlarını paylaştı: “Kötü üretilen yerlerden alışveriş yapmayın. Nereden anlayacağız diye soruluyor; kalabalık yerlere gideceksiniz. Özellikle tavuk gibi ürünlerde, soğuk gıdanın bozulmaması için işlek mekânlar tercih edilmeli. Tavuk döner, tavuk kanat hem ekonomik hem de sosyolojik olarak çok önemli yemekler.”

“TAVUK SEKTÖRÜ DESTEKLENMELİ”

Türkiye’nin tavuk üretiminde dünyada önde gelen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Sivrioğlu, “Ekonominin zorlandığı dönemlerde uygun fiyatlı, besleyici ürünler bunlar. Tavuk yemekten vazgeçmeyelim, sektörü destekleyelim. Emek veren çok sayıda insan var. Hepsinin yanında durmak gerekiyor” diye konuştu.