Olay Gazetesi Bursa

Mozaik ve Cam Bursa’da hayat buluyor

Unutulmaya yüz tutan mozaik ve cam sanatları, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği atölyelerle geçmişten günümüze bağ kuruyor. Kursiyerlerin yeteneklerini ortaya çıkaran eğitimler yeni meslek ve iş imkanlarının da kapılarını aralıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin açtığı el sanatları atölyeleri, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarının gelecek kuşaklara aktarılmasına oluyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de cam ve mozaik atölyeleri. 6 yıldır devam eden atölyeler büyük ilgi görürken 8 ay süren eğitim döneminde kursiyerler yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor. Hobi olarak kurslara katılan kursiyerlerden bazıları, eğitimlerini tamamladıktan sonra atölyede öğrendiklerini mesleğe dönüştürerek gelir de elde ediyor.

Eğitmen Serkan Önder, kurslara olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “6 yıldır burada güzel çalışmalar yapıyoruz. Mozaik ve cam atölyeleri Bursa’da unutulmaya yüzmüş tutmuş sanat dalını yeniden canlandırmada büyük rol oynuyor. 100. Yıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde açılan atölyelerden her yıl yaklaşık 30 mezun veriyoruz. Atölyelere katılanlar çalışmalarını satışa sunarak gelir de elde edebiliyor. Sabır ve konsantrasyon gerektiren kursumuza katılanlar son derece başarılı ürünler ortaya çıkarabiliyor” dedi.

HOBİLERİ MESLEĞE DÖNÜŞTÜ

Cam atölyesine katılan Filiz Altınkum, 4 yıldır keyifle atölyeye geldiğini belirterek merak ettiği cam sanatını burada yakından tanıdığını ifade etti. Altınkum, “Cam benim için tutku haline geldi. Cam müsaade ettiği sürece her türlü ürünü yapmaya çalışıyorum. Çalışmama rağmen burası benim için bir terapi niteliğinde. Manevi yönden çok rahatlık veriyor. Hobi olarak başladım ve işi ticarete dönüştürdüm. Yaptığım ürünleri, internet üzerinden satarak gelir elde etmeye başladım. Bu, hobinin ötesine geçerek bende meslek haline dönüştü” şeklinde konuştu.

SABIR VE EMEK

Mozaik atölyesine katılan kursiyer Lale Atabek de eğitimlere keyifle katıldığını ifade etti. Atabek, “Sabır ve emek birleşince ortaya güzel işler çıkıyor. Mozaik her zaman yapmak istediğim bir şeydi ve bu imkanı buldum. Osmangazi’de oturmama rağmen Nilüfer Belediyesi’nin bu kursuna koşarak geliyorum. Herkese tavsiye ediyorum, ama sabır ve emek vermek gerekiyor” ifadelerini kullandı.