Olay Gazetesi Bursa

MÜSİAD Bursa’da Gürses yeniden başkan

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, iş dünyasına tavsiyede bulunarak, ''Hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız, o para biriminden borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz'' dedi.

ASLIHAN AYDIN

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin seçimli genel kurulu dün Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Başkan Nail Olpak, buradaki konuşmasında dövizdeki yükselişle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doların dünyada da yükseldiğini belirten Olpak, ”Ona müdahale edemeyiz. Ama yurtiçine baktığımızda manipülatif hareket görüyoruz. Çünkü tahvil piyasasına, ülkemizin risk primine yansımasına, yurtdışına döviz çıkışına aynı ölçüde hareketlilik yok. Demek ki birileri oynuyor. O zaman biraz sabredeceğiz” dedi. Sabretmenin yeterli olmadığını, Türk Lirası’na sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Olpak, şöyle devam etti: ”İç piyasada alışverişlerimizi kendi para birimimizde yapma konusunda kararlı olacağız. Tasarruflarımızı da kendi para birimimizde yapma konusunda hassas olacağız. Bir de tavsiyem var iş dünyasına. Hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız, o para biriminden borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz.”

İNADINA İHRAcAT VE ÜRETİM

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, tek liste ile gidilen seçimde oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Gürses, yaptığı konuşmada önümüzdeki yıl üretimi kesmeyeceklerini, istihdamı artırıcı tedbirler alacaklarını ve yatırımdan çekinmeyeceklerini söyledi. İnadına yatırım ve ihracat yapacaklarını dile getiren Gürses, ”Aksi takdirde Türkiye’nin bu durumundan çıkması mümkün değil” diye konuştu. Genel kurula Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

YENİ YÖNETİM

Seçim sonunda Gürses’in başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Nihat Alpay, Alaettin Dağlı, Burhan Sayılgan, Murat Demir, Murat Eryağan, Kadir Oruç, Kemal Ermiş, Cengiz Akgün, Alparslan Şenocak, Ömer Eşer, Murat Bayizit, Ramazan Alper Çalışkan, Abdülmelik Güler, İsmail Güler.