Olay Gazetesi Bursa

Patatesler mağaralarda saklanıyor

Türkiye'nin patates üretim merkezlerinden Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde üreticiler, ekim ayında hasat ettikleri ürünleri soğuk hava deposu olarak kullanılan tüf kayalara oyulmuş mağaralarda saklıyor.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, ilçenin meşhur patatesinin kalitesi ve lezzetiyle Türkiye’nin birçok yerinden yoğun talep gördüğünü söyledi. Akin köyündeki 3 mağarada yaklaşık 10 bin ton patatesin muhafaza edilebildiğini anlatan Yıldız, ‘’Ekim ayı itibariyle hasat edilen patatesler, bu mağaralarda mayıs ayına kadar saklanabiliyor. İlçemizdeki tüm üreticiler ürünlerini buraya getirebiliyor. Yine tüccarlar da bu depolardan faydalanabiliyor. Burada saklanan patatesler kış aylarında ülkemizin birçok noktasına gönderiliyor” dedi. Ürünlerin mağaralarda uzun süre bozulmadan kaldığına işaret eden Yıldız, söz konusu alanların üreticiye büyük katkısı olduğunu vurguladı.