Olay Gazetesi Bursa

Şehitlere vefa

Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Bursa'dan savaşa katılan 1000 askerin anısına, ‘Bursa Seyyar Jandarma Taburu Temsili Çanakkale Uğurlama Merasimi'ni gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale’de düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği’nin ziyarete açılışından önce, Bursa’dan savaşa katılan 1000 askerin anısına, ‘Bursa Seyyar Jandarma Taburu Temsili Çanakkale Uğurlama Merasimi’ gerçekleştirildi. Tophane Saat Kulesi önünde yapılan törene Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra gazilerle, gazi ve şehitlerin yakınları katıldı.

EN FAZLA ŞEHİT BURSA’DAN

Törende konuşan Başkan Altepe, Bursa’nın en fazla şehitle Çanakkale Zaferi’ne adını yazdırdığını kaydederek, “Çanakkale savaşlarında Bursa’dan 5 bin asker şehit oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak bu vatanı bizlere bırakmak için canlarını feda eden şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyebilmek için Kireçtepe’deki şehitliği yeniden düzenledik. 100 yıl öncesinin Bursa’sında yaşananları yeniden canlandırmak, bu toprakları kanlarıyla vatan yapan ecdadımızı rahmet ve minnetle anmak için temsili bir uğurlama merasimi düzenledik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’nin Bursalı kahramanları başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

DUALARLA UĞURLANDILAR

Konuşmaların ardından Orhan Diker Kur’an tilavetini, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da uğurlama duasını okudu. Duaların ardından gerçekleştirilen temsili uğurlama töreninde de Bursa Seyyar Jandarma Taburu, ‘Çanakkale Geçilmez Vatan Bölünmez’ nidaları eşliğinde Tophane Caddesi üzerinden Atatürk Caddesi’ne kadar yürüdü. Programı izleyen Bursalılar duygusal anlar yaşadı.

Temsili merasimde 52 askerin giydiği kıyafetler de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dönemin koşulları ve özgün kıyafetleri incelenerek özel olarak hazırlandı. Aslına uygun olarak hazırlanan kıyafetlerin, dönemin renkleriyle aynı olması için de özel olarak boyatıldığı belirtildi.