Olay Gazetesi Bursa

Serada karpuz hasadı başladı

Yaz mevsiminde sofraların olmazsa olmazı karpuzda ilk hasat Antalya'nın Serik ilçesinde seralarda başladı.

Ocak ayının ortalarında örtü altında ekilen karpuzlar nisan ayının 13’ünden itibaren yenmeye başladı. Hasadın 30 Mayıs’a kadar süreceği belirtilirken, Antalya’da yıllık karpuz üretimi ortalama 450 bin ton olarak tahmin ediliyor.

Üretici şu anda karpuzu kilogramı 2-2,5 liradan tüccarlara satıyor. Bir karpuzun ortalama ağırlığı 5-10 kilogram arasında değişiyor. Üretici Mustafa Demir, ”Adana’da 5 aydan önce karpuz çıkmaz.

Burası yüksek, örtü altı ve iklimden dolayı Adana’dan çok daha önce karpuz çıkıyor. 30 Mayıs’a kadar hasat devam edecek, dönüm başı ortalama 10 ton karpuz elde ediyoruz” dedi. Hal komisyoncusu Mehmet Sargın da, ilk karpuzların ağırlıklı olarak, Ankara, Bursa, Denizli ve Kırıkkale’ye gittiğini vurguladı.