Olay Gazetesi Bursa

Sıcak havalarda beslenmeye dikkat

Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Duygu Ceyhan Irmak, yaz aylarında doğal maden suyu ile taze sıkılmış veya ambalajlı meyve suyu, limonata veya ayranın birlikte tüketilmesinin hem susuzluk giderme hem de vücudun kaybettiği mineral ve vitamin

Sıcakların artmasıyla birlikte vücut için en önemli sırayı alan artan sıvı gereksinimini olduğunu söyleyen Diyetisyen Irmak, “Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybı bazı sağlık problemleriyle karşımıza çıkabilir. Bunların yaşanmaması için günde en az 2-2,5 lt (8-10 bardak) su tüketmeliyiz. Aynı zamanda sıvı gereksinimini karşılamak için farklı alternatif olan ayran, süt, taze meyve suları, maden suyu (tansiyonu olanlar dikkat) gibi içecekler tercih edebiliriz. Bitki çayları da tercihlerimiz arasında yer alabilir fazla tüketimden kaçınmalıyız” dedi.