Olay Gazetesi Bursa

‘Tarihi’ yıkım sürüyor! Ulucami Timurtaşpaşa’dan göründü

Tarihi Hanlar Bölgesi'ni gün yüzüne çıkaracak Çarşıbaşı Meydan Projesi kapsamındaki yıkım çalışmaları üm hızıyla sürüyor.

DERYA DEMİR PINAR

Kızılay ve İşkur’un ardından Merkez Bankası binası da yıkıldı. 10 gün içerisinde Kızılay ve Merkez Bankası binalarının bulunduğu alanda molozların kaldırılmasıyla yıkım işlemi tamamlanmış olacak.

Bölgede yüksek katların ortadan kalkmasıyla çarşı da yavaş yavaş açığa çıkmaya başlarken, binaların arkasına gizlenen Ulucami’nin kubbe ve minareleri de gün yüzüne çıktı. Çalışmaların sonlanmasıyla tarihi yapıların önündeki bina engelleri kalkacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğiyle devam eden proje kapsamında bölgede bulunan diğer 37 binanın yıkılması için yer sahipleriyle uzlaşma görüşmeler devam ediyor. Mülk sahiplerinin bir kısmı ile uzlaşıldığı öğrenilirken, uzlaşmalar tamamlandığında binalar sırasıyla yıkılacak.

FOTOALTI: Bölgede bulunan 40 binanın yıkılmasıyla, Ulu Cami, Kozahan ve Pirinç Han’ı da içine alarak Kayhan Çarşısı’na kadar, 252 tarihi yapının yer aldığı alan ortaya çıkacak. 480 dönümlük alanda uygulanacak projeyle Bursalılara yeni bir yaşam alanı daha oluşturulması hedefleniyor.