Olay Gazetesi Bursa

Tarımda ‘örtü altı’ ile kesintisiz üretim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, örtü altı yetiştiriciliğin tarımda üretimi kesintisiz 365 güne çıkardığını söyledi.

Bayraktar, Türkiye’de örtü altı üretimin, ekolojik koşulların kısmen veya tamamen kontrol altına alınarak ürünlerin yetişme döneminin uzatılmasına ya da mevsimleri dışında yetiştirilmesine olanak sağladığını kaydetti. Alan ve üretim artışında modern seraların kurulması, yayla seracılığının yaygınlaşması ile tarımda teknolojinin kullanılmasının etkili olduğuna işaret eden Bayraktar, bugün üzüm, kayısı, şeftali, erik gibi türlerin de örtü altında yetiştirilebildiğine dikkati çekti. İklim koşullarının uygun olması nedeniyle örtü altı üretimin daha çok Akdeniz, Ege ve Marmara kıyı şeridinde yoğunlaştığını ifade eden Bayraktar, toplam 692 bin dekar örtü altı tarım alanının yüzde 38,8’inin Antalya’da, yüzde 24,2’sinin Mersin’de, yüzde 15,5’inin Adana’da olduğunu, toplam örtü altı tarım alanının yüzde 78,5’inin bu üç ilde bulunduğunu anlattı.