Olay Gazetesi Bursa

Tekstile yabancı ilgisi

Bursa 20 ülkeden 226 yabancı alıcıyı ağırlıyor. Heyet ilk olarak, Merinos AKKM'de 50'ye yakın standın yer aldığı mini fuarda tekstilcilerle bir araya geldi. Organizasyonun ihracat artışına katkı sağlaması bekleniyor.

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ticari Safari ve Tekstil Ur-Ge projeleri kapsamında Rusya, İran, Fransa, Belarus ve Fas başta olmak üzere 20 ülkeden 226 yabancı alıcı Bursa’ya getirildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) fuaye alanında düzenlenen organizasyonda Bursalı 48 firma stant açtı. BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’yı ve Türkiye’yi büyütmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Bu büyümeyi gerçekleştirmenin yolunun ihracattan geçtiğine dikkat çeken Kuş, son dönemde getirilen alım heyetleriyle birlikte Bursalı işadamlarının ihracatında önemli bir artış yaşandığını belirtti. Kuş, ”Sadece yılbaşından bu yana 5 organizasyonla 2 bin civarında yabancı alıcıyı Bursa’da misafir ettik. Bugün de 20 ülkeden 226 yabancı alıcıyı burada misafir ediyoruz” dedi.

ÜÇ YILDA 10 BİN KİŞİ

Ticari Safari Projesi ile 3 yılda 80 ülkeden 10 bin kişiyi üyelerle buluşturduklarını dile getiren Kuş, Küresel Fuar Acentası Projesi ile de son 4 yılda yaklaşık 4 bin civarında üyeyi yurt dışındaki fuarlarda muhattaplarıyla buluşturma fırsatı yakaladıklarını kaydetti. Kuş, ”Yapılan her 4 görüşmeden 1 tanesinin siparişe dönüşmesi yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunun en önemli göstergesi. Son dönemde inşaat, tekstil, gıda ve hazır giyim olmak üzere alım heyetleri yaptık. Talep ederlerse diğer sektörlerimize de bunları yapmak için hazır olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Son dönemde dünya tekstil ticaretinden aldığımız payda yükselme var. Önemli bir nokta da teknik tekstilden aldığımız pay yüzde 0.75’den 1,5’lara kadar çıktı. Bursa olarak biz zaten katma değerli ürünler üretiyoruz” diye konuştu.

BURSA BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Fransa’dan gelen işadamı Herve Haezebrouck, doğru fiyat ve güvenilir firma aradıklarını ifade ederek, Türkiye’de bunu bulduklarını vurguladı. Firmalar arası iletişimin de bu noktada önemli olduğunun altını çizen Haezebrouck, ”Bursa şuan dünyanın en büyük tekstil merkezlerinden biri. Bursa’da birçok firmayı ve üreticiyi bulmak bizim için büyük şans” dedi. Dervişoğulları Tekstil Genel Müdürü Harun Ağaç ise, açtıkları stantla ürünlerini tanıtma fırsatı bulduklarını ve bu tür organizasyonların Bursa’nın tanıtımı açısından da çok önemli olduğunu söyledi.