OLAY GAZETESİ EKONOMİ SERVİSİ
Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Türk sanayiciler olarak bukalemun gibi oldukların söyledi.
Türkay, dün BUSİAD Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Bursa ve Türkiye ekonomisine ilişkin sorularını da yanıtladı. Ekonomideki sorunların hatırlatılması üzerine Türkay, ”Türkiye olarak derdimizi kabullenme anlamında bir sıkıntımız var. Bu olmadığından çözüm de üretilemiyor” dedi.
Türkay, enflasyonun Merkez Bankası tahminlerinin üzerinde yüzde 20 civarında gerçekleşeceğini, döviz kurunun düşmediğini vurguladı. Durgunluk dönemlerinin yatırım için fırsat olduğunu ileri süren Türkay, ”Şu anda yatırım için en uygun zaman. İşler açıldığında; atı alan Üsküdar’ı geçmiş oluyor” ifadelerini kullandı.
ÇOK HIZLI VE ESNEĞİZ
Bursa’nın özellikle otomotiv ile tekstil ve hazır giyimdeki birikimine işaret eden BUSİAD Başkanı, bu iki sektörün hiçbir zaman yok olmayacağını kaydetti. Kendi şirketinin faaliyet alanı olan tekstilden örnek vererek, bir ceketin 60 parçadan oluştuğunu anlatan Türkay, bunların tamamının Bursa’da üretildiğine dikkat çekti.
Bursa’daki yetişmiş insan gücüne de vurgu yapan Türkay, ”Türk sanayi olarak hızlı ve esneğiz. En büyük özelliğimiz bence, bukalemun gibiyiz. Duruma çok hızlı adapte oluyoruz. Bizim bir tek sıkıntımız karar vericilerin bizimle aynı hızda olmamaları. Bence Türkiye’nin en büyük sıkıntısı bu. Biz kararımızı alıyoruz. Tekstilde mesela akşam siparişi alırsınız sabah kamyona yetiştirirsiniz bazen. Müşteri inanamaz ama yaparsınız. Çok esneğiz” diye konuştu.
BUSİAD’DA GENÇLERİN VE KADINLARIN AĞIRLIĞI ARTACAK
Ergun Hadi Türkay, dernek ve çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. BUSİAD olarak 2019’u özel bir yıl olarak kabul ettiklerini belirten Türkay, ”Türkiye’nin ikinci SİAD’ı olan BUSİAD olgunluk ifadesi olan 40 yaşını geride bırakmış ve 41’inci yılını yaşamaktadır. 2018’den başlayan gençleşme ve kadınların ağırlığının artırılması yönündeki çabalarımızı, bu yıl daha da hızlandırdık. Ayrıca 2019’u bizler gelecek ve eğitim teması üzerine planlamaktayız” dedi.
YENİLİKÇİLİK VE YARATICILIK SEMPOZYUMU
BUSİAD Başkanı Türkay, Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nun bu yıl 10’uncusunu gerçekleştireceklerini, bu kapsamda 2 yılda bir verilen Yenileşim Ödülü’nün de 4’üncü kez sahibini bulacağını söyledi. Yenilikçilik ve yaratıcılığın doğrudan gelecek ve eğitimle ilgili olduğunu dile getiren Türkay şöyle devam etti: ”Gençlik yeninin temsilcisi. Kadın da, hiç kuşku yok ki yaratıcılıkta bir adım önde… Endüstri 4.0 ve dijital dönüşümle ilgili çalışmalarımız da güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu yıl gerçekleştireceğimiz sempozyumun mottosunu ‘Yarına Yolculuk’ olarak belirledik.”
FİRMALARI ÖDÜL SÜRECİNE KATILMAYA DAVET ETTİ
Yenileşim Ödül sürecinde 6 temel ölçüt belirlediklerini, bunların ‘Liderlik, stratejinin yönetimi, bilgi, işbirlikleri ve diğer kaynakların yönetimi, çalışanları yönetimi süreç yönetimi ve sonuçlar’ olduğunu anlatan Ergün Hadi Türkay, Tüm Bursalı firmaları Yenileşim Ödülü’ne başvurmaya davet etti.