Olay Gazetesi Bursa

Uludağ’a gidecekler dikkat! Bundan böyle…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Uludağ'a girişlerle ilgili önemli bir gelişmeyi bugünkü köşesinden okuyucularına aktardı.

Aydın, köşesinde şu bilgileri aktardı:

Gelişen teknoloji hayatımızın her alanına girdi. Akıllı telefonlar birer cep bilgisayarı gibi. Artık araçtan hiç inmeden akaryakıt alabiliyoruz, POS cihazına kredi kartımızı karşıdan okutarak, şifre kullanmadan alışveriş yapabiliyoruz, QR kodları ile karmaşık sanılan her şeyi kolayca çözebiliyoruz.

Teknolojiye Uludağ Milli Parklar Müdürlüğü de uymuş. Uludağ‘a girişlerde nakit ödeme yerine Karayolları Genel Müdürlüğü‘nün otoyol ve köprülerde kullandığı HGS sistemini devreye almış.

Böylece, hem kurum hem de vatandaş rahatlamış. Milli Park’ın Karabelen kapısında artık ücretler HGS‘si olanın bakiyesinden çekilmeye, olmayanın plakasına yazılmaya başlanmış.

Giderek robotlaşan ve daha az insan gücüne gereksinim duyan teknoloji işsizliğe neden olacağı sanılsa da bunun dünyanın her yerinde yaygınlaştığı da bir gerçek. Bu yüzden, ülkemizin kurumlarının da çağın gereklerine uyarak altyapısını otomasyona döndürmesi sevindirici.

Uludağ’a girerken bundan böyle HGS bakiyeleriniz dolu olsun. Sistem kapıdaki yığılmaları da önleyecektir.

Milli Park’ı kullanacaklara hayırlı olsun.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…