Olay Gazetesi Bursa

Yaz aylarında beslenmeye dikkat

Sıcak havalarda beslenmenin olabildiğinde hafif olması gerektiğine işaret eden uzmanlar, bol su içmeyi öneriyor.

Beslenme ve diyet uzmanı Elanur Yılmaz, sıcak yaz aylarında vücudun çok fazla sıvı kaybetmesi sonucu, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerin ortaya çıkabileceğinden dolayı bol su içmeyi önerdi.

Soğuk bitki ve meyve çaylarını tüketmenin de iyi bir tercih olacağını kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

  

“Yaz aylarında kızartmalardan, kavurma tipi yemeklerden, ekmeğe yağ sürmekten, mümkün olduğunca kaçınılmalı. Buğulama, fırında pişirme, ızgara, haşlama tarzı yemekler tercih edilmeli. Meyvenin ana yemek olarak değil, ara öğünlerde çok aşırı kaçmadan ara öğün olarak yenmesi daha doğru bir seçim olur. Yazın genellikle sadece karpuz ile öğün geçirilmekte ve bu yanlış bir beslenme biçimi olmaktadır. Aşırı meyve tüketimi hem kilo almaya hem de şeker yüksekliğine yol açar.

 

ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Yaz aylarında yemeklerde zeytinyağı kullanmanın önemini anlatan Yılmaz, “Bu yemekleri oda sıcaklığında yemek, daha iyi olur. Yazın süt, yoğurt, ayran gibi süt ürünlerini yeteri kadar tüketmek gerekir. Et, tavuk, balık tüketimi miktarlarını dikkat etmek de önemli” diye konuştu.