Siyasete… Farklı partilerde girdiler, farklı partilerde iktidar ve zirve yaşadılar, ama dostlukları 1990’lı yıllara kadar dayanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2001’de kurduğu AK Parti’yi katıldığı ilk seçim olan 2002’de iktidara taşıdı. 2002-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti 25. Başbakanı olarak ülkeye hizmet etti.
2014 yılında da…
Tüm bu süreçlerde…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar iki eski dost olarak zaman zaman farklı ortamlarda bir araya geliyorlar ve görüşmeler yapıyorlar.
Baş başa yaptıkları görüşmeler de bazen başkent Ankara’da, bazen İstanbul’da gerçekleşiyor. Son buluşmaları İstanbul’da oldu.
Nitekim…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’a gelişlerinde, çalışmalarını yürüttüğü, yerli ve yabancı heyetlerle görüşmelerde bulunduğu Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen görüşme aslında alışılmış buluşmalardan biri.
Yine de…
İçeriğini merak edip Cavit Çağlar’ı arayınca, “Sayın Cumhurbaşkanımızla zaman zaman sohbet ve istişare ediyoruz. Benim talebim üzerine Dolmabahçe Sarayı’nda görüşüp biraz sohbet ettik” dedi.
Çağlar…
Kasım 2015’te Türkiye-Suriye sınırında, sınır ihlali yapan Rusya uçağının düşürülmesi sonrası yaşananlar ve iki ülke arasındaki gerilimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar devreye girmişti.
Moskova’ya giden ve eski dostu Putin’le görüşen Çağlar da, Türkiye’nin özür dilemesini ve tazminat ödemesini gerektirmeden krizin çözümüne katkı sağladı.
Kriz sonrası…
Kasım 2017’de Putin tarafından Çağlar’a onur nişanı verildiği Kremlin’in görkemli salonundaki töreni izleyenler arasındaydık.
Her şey, ormanlar yanmasın diye…
O boşluklar, olası orman yangınlarının yayılmasını engelleyip, müdahaleyi kolaylaştırmak için açılırdı.
Sonra…
Orman idaresi farklı uygulamaya yöneldi. Fakat orman yangınları artınca, orman yolları geri geldi.
Bu dönem…
Bursa’da 181 kilometre yeni orman yolu açıldı. 270 kilometre yola da büyük onarım, sanat yapıları, üst yapı yapıldı.
Bursa’da 0-8 yaş çocuklara özel Erken Çocukluk Gelişimi Merkezi
Bu merkez…
Celal Sönmez Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 23 Haziran 2025’te hizmete başladı.
Öğretmen, psikolog ve sağlık personelinin görev yaptığı Erken Çocukluk Gelişimi Merkezi çalışmalarını Aile Sağlığı merkezleri, anaokulu, kreşler ve muhtarlıklarla koordineli sürdürüyor.
Başta 0-42 ay olmak üzere, 0-8 yaş çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere erken çocukluk müdahalesi sunuyor.
Bu da…
Bireyselleştirilmiş Aile Hizmet Planı kapsamında aile ziyaretleriyle erken gelişmiş çocukların izlenmesini sağlıyor.
Çalışmalarla…
42 çocuk ve aileye ulaşıldı, 48 aile Erken Çocukluk Gelişimi Merkezi’nden yararlanıyor. 35 çocuğa da Gelişimsel İzleme ve Değerlendirme Rehberi uygulandı.
Setbaşı’nda ÇEK binası kütüphane oluyor
Projenin…
Tanıtım toplantısında müjde, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan geldi.
Başkan Yılmaz…
Halk arasında Çocuk Esirgeme Kurumu binası olarak bilinen, Uludağ’a adını veren Osman Şevki Uludağ’ın yaşadığı evin kütüphane olarak hizmet vereceğini açıkladı.
Bu da mahallede yaşayanları sevindirdi.
Osmangazi’de yerel demokrasini kalbi Kent Konseyi’ne taze kan geldi
Bu noktada…
Yerel yönetime vatandaş katılımı sağlamayı hedefleyen, belediye-sivil toplum bağını kuran Kent Konseyi’nin çok özel misyonu var.
Bir yandan…
Vatandaşın yönetime katılımı sağlanırken, vatandaş adına belediye meclisine önerge verme hakkına sahip demokratik üst sivil toplum örgütü misyonu taşıyor.
Bu bilinçle çalışan…
Genel Sekreter olarak Mutlu Çınar’ın görev yaptığı Osmangazi Kent Konseyi’nde cumartesi günü seçim vardı.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın çalışma anlayışına çok önem verdiği Osmangazi Kent Konseyi’ndeki seçim sonucu Fatma Çil Yılmaz başkanlık görevini Sevim Sakallı ve yeni Yürütme Kurulu’na devretti.
Yetiştirdiği futbolcular Necmi Güzey’i andı
Vefatının…
22. yıldönümünde Bursa Amatör Küme Şampiyonluğu ve gençler kategorisi Türkiye Üçüncülüğü başarısına birlikte ulaştığı Tofaş Futbol Takımı’ndaki öğrencileri Ahmetpaşa Mezarlığı’ndaki mezarı başında Necmi Hoca’yı andılar.