Olay Gazetesi Bursa

Aşımız var, aşı yapacak altyapımız var ama hâlâ yaş sınırı neden?

2 Haziran 2021 tarihli Olay gazetesinin manşetten verdiği haberde İl Sağlık Müdürü Sayın Fevzi Yavuzyılmaz ‘Aşı Hazır Sıra Sende’ diyordu. Ve haberin devamında, günde 14 bin aşı randevusu açmalarına karşın bunun sadece 4 bininin dolduğunu belirtip, ‘Lütfen hakkı olanlar bir gün bile beklemeden aşısını yaptırsın’ diye ifade etmiş. Aslında bu sevindirici güzel bir haber biz […]

2 Haziran 2021 tarihli Olay gazetesinin manşetten verdiği haberde İl Sağlık Müdürü Sayın Fevzi Yavuzyılmaz ‘Aşı Hazır Sıra Sende’ diyordu. Ve haberin devamında, günde 14 bin aşı randevusu açmalarına karşın bunun sadece 4 bininin dolduğunu belirtip, ‘Lütfen hakkı olanlar bir gün bile beklemeden aşısını yaptırsın’ diye ifade etmiş.

Aslında bu sevindirici güzel bir haber biz vatandaşlar açısından.

Yani, aşı sorunumuz yok, günde 40 bin randevu açılabilecek bir altyapımız var Bursa’da.

Ancak, Bakanlığın kararıyla şu anda vatandaşlardan sadece 50 yaş üstü aşı olabiliyor.

Anlaşılan o ki, bir kısım vatandaşlar ya randevu almakta sorun yaşıyor ya da aşı olmaya sıcak bakmıyor. Bu demek değil ki, aşı zorunlu olsun.

Ama, 50 yaş altında olup da aşı olmak için sabırsızlanan birçok insan var.

Vatandaş olarak önerim, bir an önce Sağlık Bakanlığı’nın aşı olmada yaş sınırını hızla aşağıya çekmesi.

30 yaş olabilir, 20 yaş olabilir.

Çünkü çalışan kesimin büyük çoğunluğu 20 ve 30’lu yaşlarda.

Yeni normalleşme ile birlikte bu yaş grupları zaten kendini dışarı atmış durumda.

Alışveriş merkezleri, parklar bahçeler dolu. Kafeler, restoranlar, kıraathaneler aylar sonra faaliyete geçti ve vatandaşlar kısıtlamaların verdiği bunalımdan kurtulmak için bu tür yerlerde vakit geçiriyor.

Sonuç olarak diyebilirim ki, madem 40 bin randevu açabilecek kapasitemiz, aşımız var ve aşı yapmak için vatandaş arıyorsak, bunun yolu yaş sınırını hızla aşağıya çekmek olmalı.

Bir vatandaş

 

Yaptığınız bu hareket hayvanseverlik değil ki…

Sokak aralarında, caddelerde gözüme takılıyor. Belki sizler de denk geliyorsunuzdur.

Yola veya kaldırıma atılmış bayat ekmekler, bazen gelişigüzel atılmış, bazen torba içerisinde. Yola, kaldırıma saçılmış vaziyette.

Bu şekilde yollara, kaldırımlara bayat ekmekleri atmanız hayvanseverlik değil ki. Çevre ve insan sağlığı açısından da sıkıntılı bir durum.

Sokak hayvanlarını düşünerek yapıyorsanız bunu bir kap içerisine koyarak da yapabilirsiniz.

 

DİKKAT! Osmangazi’de su kesintisi

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Hayran Cadde ve civarında 6.6.2021-16.6.2021 tarihleri arasında, 10.00-18.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır. Tedbirli olunması rica olunur.

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Instagram, Facebook) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.