Emsal artış kararları kent gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor.
Önceki gün, Nilüfer Sitesi’ndeki dönüşümden yola çıkarak, ‘Bursa’nın ilk emsal artış projesinde herkes mutlu’ başlığıyla bir yazı kaleme almıştık.
Buna CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mimar Recep Çohan‘dan itiraz gelmişti.
Çohan’ın düşüncelerini aktardığımız dünkü köşemize bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin karşı yanıtları vardı.
Altepe, ayağının tozuyla Çin dönüşü kent gündemindeki konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Telefonla görüştüğümüz Altepe, Çohan’a, plan bütünlüğü, yoğunluk artışı ve trafik yüküne ilişkin çarpıcı cevaplar verdi.
Bursa‘nın planlarının tümünün iddia edildiği gibi parçacıl değil, bütüncül olduğunu belirten Altepe, “Planlarımızın hepsi üniversitelerin, plan otortilerinin görüşleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Biz de kentin sosyal dönüşümü, çöküntü bölgelerinin yenilenmesi, dayanıksız yapıların yıkılarak yeniden sağlamlaştırılması için kafa yoruyoruz. Planların çoğu bizden önce yapılmış. Örneğin, Medicalpark’ın ruhsatı 1991 yılından. Bunları biz yapmış değiliz” dedi.
Bursa’nın dayanıksız konut stoğunu yenilemek ve vatandaşları güvenli yapılarda oturtmak için çalıştıklarına dikkat çeken Altepe, Yalova Yolu‘ndan örnek verdi.
Altepe, “Yalova Yolu’nda 2,5 emsal olduğu halde dönüşüm bir türlü başlamadı. Şimdi biz oraya el attık. Bizimle birlikte dönüşüm orada da başlayacak” diye konuştu.
Belediye başkanlığı döneminde 5 bin dolayında bina yıkıldığını ve kentin dönüşümüne katkı salğandığını anlatan Altepe, “Bu kadar bina yıkıp kenti dönüştüren başka bir belediye var mı? Ben Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanıyım. Konut yoğunluğu en çok Marmara’daki kentlerde. Ben bunca bina yıkılan başka bir kent bilmiyorum. Varsa bilen, söylesin” dedi.
Bursa’nın yaşam kalitesi yüksek kentler içinde Türkiye‘de ilk sırada yeraldığına da dikkat çekten Altepe, “Niçin önde çıkıyoruz? Bunları ben söylemiyorum. Ben de yaptırmıyorum. Araştırmalar ortaya koyuyor. Bakın, biz metro vagonumuzu da kendimiz yapıyoruz. Dünyanın neresinde tarihi çarşıların içine kadar metro çıkıyor? Eksik vagonlarımızı da tamamlıyoruz. 800 milyon liralık vagonları 400 milyon liraya mal ettik. Metro bir toplutaşıma sistemi. Bir vagonla bin 100 kişi taşınıyor. 700 özel araç yerine 1 vagon yetiyor. Şehir istediği kadar büyüsün, yoğunluk istediği kadar artsın, bu hat yükü taşır. Bursa kişi başı en çok metro hattına sahip bir kent. Kişi başı 300 lira pay ile bu kadar iş yapılıyor. Yakında yeni projelerimizi de açıklayacağız.”
Bursa’da metro denince akla sanki, tümü kapalı yerden geçen sistemin geldiğini de dile getiren Altepe şöyle devam etti:
“Biz sistemi daha ileriye nasıl götürürüz diye düşünüyoruz. Bursa’ya 100 bin Suriyeli geldi. Metro vagonlarının geçiş sıklığını 2 dakikaya indirebiliriz, sistem buna müsait. Bat-çıkları eleştiriyorlar. Bunlar olmasa eskiden kentin doğusundan batısına 30 sinyalizasyon lambasında duruluyordu. Şimdi onlar yok. Trafik sadece Bursa’da yok ki? Diğer şehirler çok mu iyi? Bakın İstanbul metro hatlarını yeni yeni geliştiriyor.”
Hong Kong‘da her yerin gökdelen olduğunu da anlatan Altepe, “Biz Bursa’da 2-3 emsalden bahsediyoruz. Oysa Hong Kong’da 12-20 emsalli yerler var. Bize çözüm önerenler, bitişik nizam yapılı yerler için dönüşüm düşünceleri neler, onları ortaya koysunlar” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile de konuştuk.
O da emsal artışının yeni bir şey olmadığını, ancak Başkan Altepe’nin siyasi bir kararla bunu yaygınlaştırdığını, zaten belediye meclis gündemlerinin yüzde 99’unun plan tadilatlarından oluştuğunu anlattı.
Dönüşümde herkesin fedekârlık yaptığını kaydeden Vardar, Bursa’da yaygın olarak kullanılan bat-çıklarlarla da asıl amacın trafiği yavaş ama sürekli akıtmak olduğunu söyledi.