Olay Gazetesi Bursa

Çataltepe Sanayi Sitesi’nin bir bölümü konuta dönüyor

Gelişmeyi okurumuz Hüseyin Demirdöğen elektronik postamıza gönderdiği iletiyle aktardı. Biz de ilk ağızdan öğrenelim istedik. Durumu Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanvekili Fahrettin Tüccaroğlu’na sorduk. Meğer, TOKİ’nin yapımından vazgeçip BESOB’a devrettiği sanayi sitesinin bir bölümünü Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır talep etmiş. Başkan Tanır, Sanayi Sitesi ile Kestel sırtlarındaki konutlar arasında bir bant […]

Gelişmeyi okurumuz Hüseyin Demirdöğen elektronik postamıza gönderdiği iletiyle aktardı.

Biz de ilk ağızdan öğrenelim istedik.

Durumu Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanvekili Fahrettin Tüccaroğlu’na sorduk.

Meğer, TOKİ’nin yapımından vazgeçip BESOB’a devrettiği sanayi sitesinin bir bölümünü Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır talep etmiş.

Başkan Tanır, Sanayi Sitesi ile Kestel sırtlarındaki konutlar arasında bir bant oluşturmak amacıyla 100 dönümlük alanı BESOB’dan istemiş.

BESOB da 3 bin 200 dönümlük alan içinde az yer teşkil edeceği gerekçesiyle altyapısı da hazır arsayı Kestel Belediyesi’ne satmaya sıcak bakıyor.

BESOB Başkanvekili Tüccaroğlu, bu konuda bölgede tamamlanmış altyapı da dikkate alınarak satış için rayiç bedel çalışması yapılacağını söylüyor.

Tüccaroğlu böyle bir talebin geldiğini gizlemiyor.

Hatta, konutlar ve Sanayi Sitesi arasında yine toplu konutla bir koruma bandı oluşturma aleyhine kendilerinin de sıcak baktıklarını belirtiyor.

Yani işin özü, Çataltepe Sanayi Sitesi’nin 100 dönümlük arsası toplu konut yapılmak üzere Kestel Belediyesi’ne devredilecek. Kestel Belediyesi de buraya TOKİ eliyle konut inşa ettirecek.

Esnafın sanayi sitesinin geleceği ise pandemi tedbirleri nedeniyle 6 aydır yapılamayan genel kurullar yüzünden şimdilik belirsiz.

Genel Kurul yapıldıktan sonra sanayi sitesinin akıbeti de netleşecek.

 

Küçük dokunuşla rahatlayan trafik

Gündem ve haber yoğunluğundan belki çoğumuz üzerinde durmadı ama Acemler’deki küçük bir dokunuşla trafiğin büyük oranda rahatlatıldığını görüyoruz. Burayı sık kullanan bir kent sakiniyiz.

Çevre Yolu’ndan İzmir Yolu’na bağlantıda hep sıkıntı yaşanıyordu. Geriye doğru şişen trafik zaman ve yakıt kaybına neden oluyordu.

Büyükşehir Belediyesi akıllı bir müdahaleyle Mezarlık Şube Müdürlüğü’nün bahçe duvarlarının bir kısmını yıkarak şeridi genişletti.

Çevre Yolu’ndan İzmir Yolu’na bağlantı böylece iki şeride çıkmış oldu. Bu da bölgedeki trafik yoğunluğunu düşürdü.

Genişlemeyle ikiye çıkan şerit Acemler yaya üstgeçidinin ayaklarına takıldığı için burada yine teke düşüyor. Sanırız üstgeçit de uzatılarak şeridin ikiye çıkarılması gerekecek. O zaman trafik daha da rahatlayacak.

Şehrin değişik noktalarında böylesi can alıcı müdahaleler isteyen noktalar var.

Acemler’deki bu mini dokunuşun nasıl bir tasarrufa yol açtığını ölçmek de gerekiyor.

Özellikle pik saatler olan sabah ve akşam mesai çıkışında bu bölgedeki yoğunluğun nasıl azaldığına ilişkin de veriler ortaya konulmalı.

 

Yaşamın mavi kapak toplamaya adadı

Elektronik postamıza sık sık Nazım Gökçe’den de iletiler alıyoruz.

Kendisi tam bir mavi kapak toplama uzmanı. Hemşerimiz topladığı kapakları satarak elde ettiği geliri hayır amaçlı STK’lara ve ihtiyaç sahibi yoksullara, öğrencilere, engellilere dağıtıyor.

Bunlar kimi zaman tekerlekli sandalyeye dönüşüyor, kimi zaman da nakit yardım olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Kimi zaman da burs olarak öğrenci eğitimine destek oluyor.

Gökçe topladığı mavi kapak sayısının şimdiye kadar 4 tonu geçtiğini anlatıyor.

Çevreye ve topluma faydalı olmaya adanmış bir ömür. Sadece kapak toplamıyor kimi zaman da karton toplayarak topluma faydalı olmaya çalışıyor.

Üstelik bu işin bir de çevrecilik boyutu var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursalı bu hemşerimizi bir belge ile ödüllendirmeli.

Gökçe’nin ünü Bursa da öyle yayılmış ki, kapak toplayıp kendisine teslim eden başka hemşerilerimiz de var.

Bize de kendisini takdir etmek düşüyor.