Olay Gazetesi Bursa

Mermer ocakları mücadelesini kazandılar şimdi RES’e karşılar

Orhaneli ilçemizin Başköy Mahallesi sakinleri geçmişte hayvan otlattıkları meraları üzerindeki mermer ocaklarından çok çektiler. Buraların içme ve kullanma sularına zarar verdiğini, çevreyi kirlettiğini, arazileri ve yolları bozduğunu ileri sürerek mermer ocaklarına karşı hukuki mücadele başlatan Başköylüler şimdi de yine aynı bölgede kurulmak istenen rüzgar enerji santrali projesine itiraz ediyorlar. Başköy Muhtarı Nurettin Seymen ve mahalle […]

Orhaneli ilçemizin Başköy Mahallesi sakinleri geçmişte hayvan otlattıkları meraları üzerindeki mermer ocaklarından çok çektiler. Buraların içme ve kullanma sularına zarar verdiğini, çevreyi kirlettiğini, arazileri ve yolları bozduğunu ileri sürerek mermer ocaklarına karşı hukuki mücadele başlatan Başköylüler şimdi de yine aynı bölgede kurulmak istenen rüzgar enerji santrali projesine itiraz ediyorlar.

Başköy Muhtarı Nurettin Seymen ve mahalle sakinleri, önceki hafta Bursa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne giderek itiraz dilekçelerini verdiler.

Köy sınırları ve ormanlık alanda kurulacak rüzgar enerji santralinin yaşam ve tarım alanlarının olumsuz etkileyeceğini belirten Başköy sakinleri Çevresel Ekti Değerlendirme sürecine ilişkin itirazlarını ilgili makama iletmiş oldular.

Buradan bir netice alınamazsa, geçmişte olduğu gibi Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek projenin yürütmesinin durdurulması ve uygulanmasının iptalini de isteyecekler.

Başköylüler, mermer şirketlerine karşı 7’den 70’e kadın, çoluk, çocuk, genç yaşlı hep birlikte topyekün bir mücadele vermişlerdi.

Galiba şimdi başa dönüyorlar. Bu kez RES’in iptali için. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yapılan itirazdan ne sonuç çıkar bilmiyoruz ama burada çevreyi etkileyecek bir projeye yöre insanının sıcak bakmadığı anlaşılıyor.

Yanlışta ısrar etmemek gerek.

 

BURSASPOR TRİBÜNÜ ŞAPKA ÇIKATTIRIYOR

Hafta sonu Bursaspor evinde Fethiyespor’u ağırladı. Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’ndaki karşılaşmada tribünlerin görüntüsü bir kez daha etkisini hissetirdi. Bursaspor taraftarı yağmurlu havaya rağmen stada koştu. 40 bin dolayında seyirci Bursaspor’u yalnız bırakmadı. Kentimizdeki her müsabakada cefakar taraftarın sergilediği tribün şovu görülmeye değerdi. Seyircinin hem atkılı Cendere şovu hem de ‘Sevdim seni bir kere, deli diyorlar bana, varsın desinler değişemem’ şarkısı stadı adeta inletti.

Seyirci bir kez daha desibel rekoru kırdı.

Bursaspor taraftarının izleyeni hayran bırakan, rakip takım oyuncularını, teknik kadrosunu ve taraftarını da ürküten tezahüratları takımımızın oyuncularını da motive etmeyi sürdürüyor.

Lider Mardinspor ile arasındaki puan farkını 4’e indiren Bursaspor önümüzdeki cumartesi günü rakibiyle deplasmanda zirve mücadelesini sürdürecek. Mardin’den 3 puan ile dönmek Bursaspor’u ikinci yarı arası öncesi zirveye bir puan daha yaklaştıracak. Takımımızın oradan da galibiyetle dönmesini bekliyoruz.

 

KONYALILARIN ŞEB-İ ARÛS DAVETİ

Kentimizde 65 bin dolayında Konyalının olduğun öğrendik. Az bir rakam değil. Bu ölçekte nüfusa sahip illerimiz var.

Dün Olay Medya’da Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Bozkurt ile Yardımcısı Fatih Kızıler’i ağırladık.

Başkan Bozkurt ve Yardımcısı, önümüzdeki pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında, Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde dernek olarak bu yıl beşincisini gerçekleştirecekleri Şeb-i Arûs etkinliği için davete geldiler.

Bozkurt, Bursalıları 752. Vuslat Günü’nde Hazreti Mevlana’yı anmaya ve Şeb-i Arûs törenlerini izlemeye davet etti.

Bursa’da 6 ilçe derneği ile birlikte 8 bin üyeye ulaştıklarının altını çizen Bozkurt, Büyükşehir Belediyesi’nden de Mevlevihane’yi yeniden canlandırmalarını ve burada dernek olarak görev almak istediklerini de söyledi.  Bursa Mevlevihanesi’nin açılışı öncesi tüm desteğin Konya’dan verildiğine dikkat çeken Bozkurt, başlangıçta oluşturulan mesnevi grubunun yerel seçim sonrası dağıtıldığını, buranın atıl kaldığını ve tekrar aktif hale getirmek gerektiğini de vurguladı.

Konyalılar Derneği olarak burarda görev üstlenmeye de hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Bozkurt, düğünlerdeki sema gösterilerinde de maneviyatın geri plana itilerek, ticarete dökülmesine karşı olduklarını söyledi.

 

YÜZLERCE ÖĞRENCİDE EMEĞİ OLAN KAYA YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önceki dönem dekanlarından Prof. Dr. Ali Kaya yaşama veda etti. Bir süredir amansız hastalıkla mücadele eden Kaya’nın cenazesi bugün öğleyin İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenecek törenin ardından, Keles’in Gelemiç Mahallesi’nde ikindi namazı sonrası defnedilecek.

Bursa’nın etkin STK’larından DAĞDER’in uzun yıllar genel başkanlığını ve kurucusu olduğu Dağ Yöresi Eğitim Araştırma ve Kalkınma Vakfı DEKAV’ın da yöneticiliğin üstlenen Prof. Dr. Kaya yaşamı boyunca Bursa’da yüzlerce öğrencinin eğitim yaşamına dokunan isimdi.

Ali Kaya’ya Allah’tan rahmet, yakınların sabır diliyorum.