Olay Gazetesi Bursa

Muhtar Yavuz Tahtakale Köylü Pazarı’nı geri istiyor

Bursa’nın Güney’inde, Uludağ’ın arka yüzünde oturan hemşerilerimiz için Tahtakale’nin ayrı bir yeri vardır. Osmangazi’nin bu tarih kokan semti Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin de vazgeçilmez bir parçasıdır. Hatta, yörenin Bursa’daki en büyük STK’sı DAĞDER’in Genel Merkezi ve DKM de buradadır. Burası o hemşehrilerimizin şehirle buluştukları ilk noktadır. Tahtakale adeta Dağlıların birbirleriyle buluşma, köylerine ulaşma, yetiştirdikleri ürünlerini kentle paylaşma, dostlarıyla kucaklaşma mekanıdır. Bu açıdan Tahtakale dendiğinde Dağ yöresi insanımızın […]

Bursa’nın Güney’inde, Uludağ’ın arka yüzünde oturan hemşerilerimiz için Tahtakale’nin ayrı bir yeri vardır.
Osmangazi’nin bu tarih kokan semti Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin de vazgeçilmez bir parçasıdır.
Hatta, yörenin Bursa’daki en büyük STK’sı DAĞDER’in Genel Merkezi ve DKM de buradadır.
Burası o hemşehrilerimizin şehirle buluştukları ilk noktadır.
Tahtakale adeta Dağlıların birbirleriyle buluşma, köylerine ulaşma, yetiştirdikleri ürünlerini kentle paylaşma, dostlarıyla kucaklaşma mekanıdır.
Bu açıdan Tahtakale dendiğinde Dağ yöresi insanımızın tüyleri diken diken olur.
Burada Dağ’ın saf yüzlü insanlarının kendi topraklarında yetiştirdiği ürünlerin satıldığı han avlusundaki eski köylü pazarı dönemin belediye başkanı tarafından yıkıldı ama söz verildiği halde yeniden yapılmadı.
Tarihi pazarın kurulduğu mekan şimdi çay ocağı tabureleriyle ve burayı kapatan çirkin bir çeşmenin varlığıyla eski halinden çok uzak görüntü içerisinde.
Köylü ürününü getirip burada rahat satamıyor. Hatta, yakın geçmişte  Osmangazi Zabıtası’nın yaşlı bir teyzeye uyguladığı muamele vicdanları sızlatmış ve memurlarının o tavrını tasvip etmeyen Başkan Mustafa Dündar köyüne giderek teyzeden özür dilemişti.
İşte o Tahtakale’ye şimdi köylünün aracısız, ürününü direk kentliye satacağı pazarın yeniden açılması isteniyor.
Tahtakale Mahalle Muhtarı Mehmet Yavuz arayıp bilgi verdi.
Aralarında bölgedeki bazı esnafın da bulunduğu 170 kişiden imza topladığını anlattı.
Yine dağ köyleri muhtarlarından da köylü pazarının yeniden açılması için imza aldıklarını ve Osmangazi Belediyesi’ne teslim ettiğini söyledi.
Yavuz Başkan Dündar ile de konuşmuş.
Başkan talebe olumlu yaklaşmış.
Muhtar yer edinimi olmadan belli sürelerde Dağ’dan gelen üreticilerin hazır tezgahlarda satış yapabilecekleri bir düzenleme talep etmiş.
Tıpkı Osmangazi’nin ova köyleri için yaptığı ahşap satış mekanları gibi bunun küçük bir uygulamasını istemiş.

Bütün bunlar yapılırken etraftaki esnaf da mağdur edilmemeli.

Bursa ve ilçelerinin kent mobilyaları Harmancık’tan

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Harmancık Belediyesi’nin işbirliği sayesinde oluşturulan kent mobilyaları fabrikası açılış için gün sayıyor.
Harmancık’ta daha evvel katlı yürüyen merdivenli semt pazarı olarak yaptırılan bina kent mobilyaları üretim merkezine dönüştürüldü.
Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURKENT’in hamiliğinde Harmancık Belediyesi ile birlikte donatılan fabrikada üretim de başladı.
Artık Bursa ve ilçeleriyle diğer illerdeki belediyelerin ahşap bank,masa, oturak, kamelya, pergole gibi kent mobilyaları burada üretilecek.
İznimizde fabrikayı görme fırsatımız oldu.
İlçedeki Uludağ Üniveristesi Melsek Yüksekokulu’ndan da faydalanılmış. Buradaki Mobilyacılık Bölümü öğretim üyeleri de projeye destek veriyorlar.
Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ilçesine bacasız bir fabrika kazandırmış. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a şükran duyuyorlar.
İmal edilen ürünlerin talep olması durumunda serbest piyasaya satışı da yapılacak. Numune ürünlere şimdiden yoğun bir ilgi olduğunu öğrendik.
Bursa’nın en uzak ilçesi Büyükşehir Belediyesi tarafından kent mobilyaları üretim üssüne dönüştürülmüş olacak.
Başkan Aktaş’ın buraya özel bir önem verdiğini görüyoruz.
Çalı’ya tayini çıktı üç Dağ ilçesine veda etti

Ülke genelinde 850 bin ortağı bulunan üretici dostu Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği’nin Orhaneli’deki bürokratı Nilüfer’e tayin oldu.
7 yıl boyunca Orhaneli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü görevini yürüten Ali Alper Yaldız Çalı Tarım Kredi Koopertifi Müdürlüğü’ne getirildi.
Orhaneli ile birlikte Büyükorhan ve Harmancık ilçelerine de hizmet veren, Büyükorhan’daki kapanan hizmet birimini yeniden açan Yaldız’ın tayini Dağ ilçelerindeki üreticileri üzmüşse benziyor.
Üreticilere uygun koşullu tarım ve hayvancılık ürünleri ile kredi sağlayan kooperatif üç ilçeyi ayakta tutan kurumlardan biri durumundaydı.
Yaldız artık bundan böyle Çalı’daki üreticilere hizmet verecek.
Yaldız sosyal medyadan yayınladığı veda mesajında, 7 yıl boyunca üç ilçede ilkleri başardıklarını ve üretici ile aile gibi ilişki kurduklarını vurguladı.
Yaldız’ın yerine ise Orhaneli’ye Çalı Tarım Kredi Koppertifi Müdürü Hikmet Kocaman atandı.