Olay Gazetesi Bursa

Müzecilikte çığır açan Panorama ödül avcısı

Bir toplumun geçmişini gelecek nesillere aktarabilecek en iyi uygulamalardan biri gelişmiş müzelere sahip olmaktır. Çok iyi hatırlıyoruz. Osmangazi Belediyesi Bursa‘nın bir çöküntü bölgesinde Panorama Müzesi’ni yapmaya kalktığında muhalefet çok eleştirmiş, buraya harcanan kaynağı sorgulamıştı. Şimdi eminiz ortaya çıkan eseri gördükten sonra o eleştirilerine pişman olmuşlardır. Osmangazi Belediyesi malumunuz eski Kanberler semtine dünyanın en büyük panoramik müzelerinden […]

Bir toplumun geçmişini gelecek nesillere aktarabilecek en iyi uygulamalardan biri gelişmiş müzelere sahip olmaktır.
Çok iyi hatırlıyoruz.
Osmangazi Belediyesi Bursa‘nın bir çöküntü bölgesinde Panorama Müzesi’ni yapmaya kalktığında muhalefet çok eleştirmiş, buraya harcanan kaynağı sorgulamıştı.
Şimdi eminiz ortaya çıkan eseri gördükten sonra o eleştirilerine pişman olmuşlardır.
Osmangazi Belediyesi malumunuz eski Kanberler semtine dünyanın en büyük panoramik müzelerinden birini inşaa etti.
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi dünyanın dört bir yanından müzeseverleri Bursa‘ya çekiyor.
Öyle ki, Bursa‘yı ziyaret eden yerli yabancı protokolün de mutlaka görmek istediği bir eser oldu.
Nerden bakarsanız bakın, bu müze Osmangazi’ye ayrı bir hava kattı.
Üstelik eski ile yeninin harmanlamış teknolojisi ortaya gerçekten hit bir eser çıkardı.
Haklı olarak projeyi bütün eleştirilere rağmen ilçesine ve Bursa’ya kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bundan büyük keyif alıyor.
Kentimize gelen protokol konuklarını bizzat kendisi müzeyi gezdiriyor, onlara adeta müze rehberliği yapıyor.
İşte bu esere Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği‘nden de bir ödül geldi.
Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın yaptığı SKB‘nin Yarışma Jürisi, Osmangazi Belediyesi’nin Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni Sağlıklı Kent Planlamasıda en iyi uygulama ödülüne layık görüldü.
Osmangazi’ye kazandırdığı eserin SKB tarafından böylesi anlamlı bir ödül alması Başkan Dündar’ı da mutlu etmiş görünüyor.
Konuştuğumuz Başkan Dündar, “Hayata geçirdiğimiz vizyon projelerle Osmangazi’de yaşam kalitesini her gün yükseltiyoruz. Bursa’ya kazandırdığımız Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, tarihi ve mimari özelliklerinin yanı sıra yeşil bina olma özelliği ile de öne çıkıyor. Sağlıklı Kentler Birliği’nin müzemizi ödüle layık görmesi gurur verici” dedi.
Bu sözler, başarılı bir projenin Türkiye’nin saygın yerel yönetim birliklerince de ödüllendirilmesi Başkan Dündar ve ekibine de moral olmuş.
Emeği geçen herkesi kutluyoruz.
Kentimize daha çok turist çekmesini diliyoruz.

Sağlık yöneticisi atamalarında kime ve hangi kritere bakılıyor?
 
Bir kentin sağlık politikalarının doğru alınıp alınmadığını, orayı doğru isimlerin yönetip yönetmediğini, sağlık  tesislerini kullanan halkın memnuniyet oranları gösterir.
Memnuniyet oranını yükseltmek için doğru ve liyakatli isimlere ve kadrolara ihtiyaç var.
Malumunuz, Bursa‘da sağlık yönetimin en tepesine yakın geçmişte bir atama yapıldı.
Şimdi sözleşme süreleri dolan yöneticilerin yerine de kurum içi atamalar yapılıyor.
Fakat Bursa‘daki bu atamaları kimin yönlendirdiği, hangi kriterlerin dikkate alındığı sorgulanıyor.
İsmi bizde saklı Bursa’da bu alanda ilgi ve takibi olan bir dostla konuşurken, şunları söyledi:
“Bu bir ekip işi, ekip ne kadar liyakatlı olursa başarı sağlamak kolaylaşır. Tecrübe ve liyakata önem vermek lazım. Tecrübesiz insanlarla yürünemez. Bursa kişisel kapris ve kişisel problemlerle insanlarını harcamamalı. Bazılarının etkilenip icraat yapılırsa yanlış olur. Karar verici mekanizmalar klavuzlarını çok iyi seçmeleri ve çapraz kontrol yapmaları gerekir. Eğer böyle yapılmaz ise hem vebale girer hem de ile zarar verirlir. Yetersiz ve uyumsuz insanlarla icra ne kadar yürür? Sonunda faturasını Bursa halkı çeker.”
Doğru söze ne gerek.
Bu gerekçeler sadece sağlık yöneticisi atamalarında değil, tüm kurumlarda da aynen uygulanmalı ki, liyakat ve ehliyet beraberinde başarıyı getirsin.

O artık Bursa’ya hizmet etmiş ve iz bırakmış bir hemşerimiz
 
Şehirlerin tarihlerinde oraya yöneticilik yapmış, iyi hatıra ve izler bırakmış olanlar kolay kolay unutulmazlar.
Onlar yaşamları boyunca gittikleri her ortamda saygınlık görürler.
Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin önceki dönem başkanı Recep Altepe‘nin Olay Medya‘ya yaptığı ziyarette kendisini bu şehre hizmet etmiş ve bunun övüncüyle bugün kentte göğsünü gere gere dolaşmanın rahatlıığını gözledik.
Yakın çalışma arkadaşı Taha Aydın ile gerçekleşen ziyarete eski başkanın Bursa sevgisinin aynen devam ettiğini bir kez daha fark ettik.
Tıpkı Bursa’da belediye başkanlığı yapmış diğer tüm eski başkanlarımız gibi onun da bu kente katkı koyduğunu, doğrusuyla yanlışıyla iz bıraktığını düşünüyoruz.
Siyaset sonrası işinin başına dönen Altepe’nin kenti de yakından izlediğini söyleyebiliriz.
Görev yaptığı dönemde bizim de gazeteci olarak yakından izlediğimiz Recep Başkan’a ve ailesine sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.