Olay Gazetesi Bursa

Yüksek İhtisas’ta otopark büyük dert

Sağlık kurumlarına aracınızla giderseniz otopark bulmak başlı başına bir dert. Bursa’daki kamu hastanelerinin otoparkları ihtiyaca cevap vermiyor. Özel hastanelerde ise vale işi çığırından çıkmış durumda. Dün sabah yolumuz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne düştü. İnanın, hastane bahçesinde ve çevresinde aracınızı bırakabileceğiniz en ufak bir yer bulmanız mümkün değil. Yüksek İhtisas’ta otopark sıkıntısı öyle devasa […]

Sağlık kurumlarına aracınızla giderseniz otopark bulmak başlı başına bir dert. Bursa’daki kamu hastanelerinin otoparkları ihtiyaca cevap vermiyor.

Özel hastanelerde ise vale işi çığırından çıkmış durumda.

Dün sabah yolumuz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne düştü. İnanın, hastane bahçesinde ve çevresinde aracınızı bırakabileceğiniz en ufak bir yer bulmanız mümkün değil.

Yüksek İhtisas’ta otopark sıkıntısı öyle devasa bir sorun haline gelmiş ki, bize göre en az pandemi ile mücadele kadar bu sorunun çözümü de öncelik arz ediyor.

İlimizin sağlık yöneticilerinin, siyasetçilerinin bu sıkıntıyı görmezden gelmeleri de bir o kadar düşündürücü.

Vatandaşın yaşadığı sıkıntıya duyarsız kalınması Bursa’ya yakışmıyor.

Şehrin doğusunda, Bursa’nın önemli ölçüde hasta yükünü çeken bu hastanenin çözülebilecek bu basit problemine duyarsız kalınmasını kabullenemiyoruz.

Ana bina ile birlikte Kardiyovasküler Cerrahi ve Kadın Doğum ve Çocuk birimlerini de bünyesinde barındıran Yüksek İhtisas’ın otopark sorununu çözmek için Bursa’ya il dışından bir yönetici ve siyasetçi mi getirmek gerekiyor?

Hasta ve hasta yakınları kadar otopark sıkıntısını hastane çalışanlarının ve hekimlerimizin de yaşadığını düşünüyoruz.

Bölgede daha evvel gündeme gelen bitişikteki Sağlık Parkı’nın bir kısmının otopark olarak düzenlemesinden de vazgeçilmiş demek ki.

Soruna Yıldırım ve Büyükşehir belediyelerinin el atması şart.

Bölgede yapılacak kamulaştırma ile ilave otopark alanı açılması ve çok katlı, pratik mekanik sistemlerle de sorunun acil çözümünde yarar var.

 

Polis Akademisi o alanı niye vermiyor?

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen altında Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de var.

Bölgedeki araç hareketliliğinin biraz da burası çoğaltıyor. Ancak sorunu geçici çözüm olarak hastanenin hemen karşısında yıllardır atıl olarak duran Polis Akademisi arazisi var.

Hatırladığımız kadarıyla BURBAK burayı geçici süreliğine Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin otopark sorunun çözmek için kiralamak istemiş ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden talep etmişti.

Nedense Emniyet o isteğe sıcak bakmadı.

Böyle olunca da bölgedeki boş kalmış bu en büyük alan atıl tutulmaya devam ediliyor.

Olansa, vatandaşa oluyor.

Aracıyla hastasını Yüksek İhtisas’a getirenler hastane etrafında boş otopark yeri bulabilmek için dolap beygiri gibi dolaşıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Bursalı bir hemşerimiz.

Bu soruna bir el atmalı ve Yüksek İhtisas’ta vatandaşı rahatlatacak otopark arazisini geçici süreliğine BURULAŞ’a tahsis edilmesini sağlamalı.

Bursa’nın yöneticileri ve siyasi otoritesi de bu konuda üzerine düşeni yapmalı.

Sağlık yöneticileri ve siyasilere bir de önerimiz var.

Bölgedeki otopark sıkıntısının vahametini görmek için havadan drone çekimi yaptırsınlar.

O zaman insanların çektiği çileyi daha iyi anlarlar.

 

BUDO o işi üstlenir mi?

Marmara Denizi’ndeki tekeli kırarak başlangıçta İDO’ya ciddi manada rakip olan BUDO kimi hatları yolcu azlığı nedeniyle iptal edince kısmen küçüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BURULAŞ’a bağlı olarak faaliyet gösteren BUDO’ya şimdi kentten yeni çağrı var.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, önceki gün arabalı vapur seferlerini durduracağını açıklayan İDO’nun bu görevini BUDO’nun üstlenmesini ve Mudanya ile Gülzelyalı’daki iskelelerin birleştirilmesini önermiş.

Denize onlarca kilometre sahili olan bir kentin arabalı vapursuz kalması düşünülemez.

Buna bir çözüm bulunmalı.

Ancak, maliyet ve kârlılığı düşünerek elindeki deniz uçağı ve helikopterlerini satan BURULAŞ ve BUDO böylesi yüksek maliyetli yeni bir işletme işine soyunur mu?

Hiç ihtimal vermiyoruz.

Hele hele, döviz kurunun tavan yaptığı bir dönemde, konuşmadık ama Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da bu işe sıcak bakacağını sanmıyoruz.

İstanbul ve Bursa arasındaki arabalı vapur işini üstlenecek bir firma çıkacaktır.

İDO çekilirse denizde bu işi yapacak bir babayiğit bulunur.

İMO’nun çağrısına da Bursa Büyükşehir Belediyesi muhakkak bir yanıt verecektir.

Ayrıca, tasarruf anlamında da iki iskelenin birleştirilme çağrısı da değerlendirilmeli.

Bundan iki şirket de kazançlı çıkar.

Hatta vatandaş da memnun olur. Zaten Mudanya’daki sorunlu iskele Büyükşehir ile ilçe belediyesini hukuken karşı karşıya getiriyor.

En azından bu sorun çözülmüş olur.