Olay Gazetesi Bursa

Futbolda gençlik devrimi, Bursaspor ve Nihat Özdemir

Önceki gün Bursa’nın önemli misafirleri vardı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar’ın organizasyonuyla, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş… Nihat Özdemir ve Mustafa Çağlar, Bursaspor-Antalyaspor maçı öncesi Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ı, Büyükşehir Belediye Başkanı […]

Önceki gün Bursa’nın önemli misafirleri vardı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar’ın organizasyonuyla, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş

Nihat Özdemir ve Mustafa Çağlar, Bursaspor-Antalyaspor maçı öncesi Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen’i ve Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret ettiler.

Ziyaretlerin bir bölümünü takip ettim.

Konu elbette Bursa ve Bursaspor idi.

Özdemir ve Çağlar’ın temaslarını şu şekilde okuyorum:

Yerli ve genç oyuncuların, genç ve yeni hakemlerin önünü açmak için özel bir politika izleyen Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bursa temasları tesadüf değil.

Nitekim, çoğu 20 yaş altı gençlerle yola çıkan Bursaspor, TFF’nin yerli oyuncu politikasıyla örtüşen bir yol izliyor.

Özdemir’in,  “Bursaspor, Türk futbolunda ayrı bir yere sahip bir takım. Bu sene büyük bir atılım yaptı. Türkiye’de bu işi uygulayan ilk olarak Altınordu Spor Kulübü. Şimdi de Bursaspor böyle bir karar aldı. Hiç yabancı olmadan, tamamen altyapıdan gelen futbolcularla ligi götürmek. Bu kararı biz yürekten destekledik. Başarılı oluyorlar bunu Türkiye Kupası’nda da gösterdiler. TFF 1’inci Lig’de de iyi mücadele ediyorlar. Bu bizim için bir iftihar meselesi. Her zaman kalbimiz onlarla beraber” demesi, Şenol Güneş’in   Bursaspor’un genç yıldızlarını izlemesi, Bursaspor üzerinden genç ve yerli oyuncuların önünü açan tüm kulüplere de bir mesaj aslında.

Kulüplerin borç  içinde yüzdüğü, milyon Euro’luk yabancı futbolcuların elde kaldığı ve tel tel döküldüğü bir dönemde, galiba Türk futbolunun tek kurtuluşu özüne dönmek.

Yani yerli ve milli oyuncularla yol almak…

Bu arada TFF Başkanı Nihat Özdemir’le geniş bir söyleşi yaptık.

Özdemir’in Türk futboluna dair önemli açıklamalar yaptığı söyleşiyi önümüzdeki günlerde okuyacaksınız.

Söyleşi öncesi sohbetimizde Nihat Özdemir, Bursa’yı ve OLAY Medya’yı da yakından takip ettiğini söyledi.

Bizler de Türk futbolunun ‘Nihat Abi’sini daha sık Bursa’ya bekliyoruz.”

 

O plan ilçe belediyesinden geçti ama…

Ekokent, namı diğer Dubai projesi, Nilüfer Batı Gelişme Projesi Uygulama İmar Planı, Nilüfer Belediye Meclisi’nde 6. kez kabul edilerek Büyükşehir Meclisi’ne gönderildi.

Bu da, kamuoyunda tartışmalara yol açan planın, daha önce 5 kez Büyükşehir Belediye Meclis’nde reddedildiği anlamına geliyor.

Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ısrarla istediği ve 5 kez reddedilen bir plan, neden yeniden ilçe belediyesinden geçip Büyükşehir Meclisi’ne havale edildi?

Çünkü proje bu kez Büyükşehir Meclisi’nden vize alabilir.

Hatırlayın, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geldiği ilk günlerde ‘uydu kentler’ inşa edileceğini açıklamıştı.

Konu, Başkan Aktaş’ın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaretinde gündeme geldi.

Aktaş, projeye olumlu yaklaşacağını söyledikten sonra  Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi İmar Komisyonu’nda çalışma yapıldı.

Ve planın son hali önceki gün Nilüfer Belediye Meclisi’nden geçti.

Yani Aktaş’ın söz ettiği o uydu kentlerden biri de Kayapa, Hasanağa, Görükle sınırları içinde kalan ve tam 80 bin kişinin yaşayacağı 600 hektar üzerinde inşa edilecek dev proje olabilir.

Ancak…

Nilüfer Belediye Meclisi’ndeki oylamada ilginç bir sonuç çıktı.

Plana, AK Partili ve MHP’li üyeler çekimser oy kullandılar.

Böylece plan, oyçokluğuyla kabul edildi.

İlginç olan şu:

İktidar partisinin bu kez ‘tamam’ dediği projeye, ittifak ortağıyla birlikte çekimser kalması.

Dün Aktaş ile görüşüp, bu izaha muhtaç durumu sordum.

İki nedenle çekimser oy kullandıklarını söyledi:

-Farklı rant hesaplarını göz önünde bulunduruyoruz.

-Planlar kâğıt üzerinde farklı, uygulaması farklı olabiliyor. Neticede o projenin altyapı dahil tüm yükünü Büyükşehir Belediyesi sırtlayacak.

Öyle anlaşılıyor ki Ekokent, Büyükşehir Meclisi’nde sıkı bir şekilde tartışılacak ve belki de revizyona uğratıldıktan sonra hayata geçecek.

 

Bu projeye şapka çıkarılır

Efendim proje şu:

Kentin çeşitli noktalarına konulan mamamatiklere,  1 lira atıyorsunuz ve makineden  anında mama dökülüyor, can dostlar afiyetle yesin diye.

Belediyeler ve hayvan haklarını koruyan dernekler bugüne kadar birçok proje üretti.

Ancak bu kadar kamuya yük olmayan, böylesine katılımcı, bu denli dayanışmacı ve bunun gibi pratik bir proje görülmemiştir.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni yürekten tebrik ediyor, mamamatiklerin en kısa sürede Bursa’nın merkez ilçelerine de konulması fikrini ortaya atıyorum.

 

Bir fotoğrafın düşündürdükleri

Fotoğrafı bu köşenin sıkı takipçilerinden Abdülkadir Üslü yolladı.

Kent Meydanı’nda çekilmiş bir fotoğraf karesi bu.

İnsanlar ve bir de köpek var.

Üslü soruyor:

“Bu fotoğrafta sosyal mesafe kuralına kim uyuyor?”

Cevabı anlamlı değil mi?