Olay Gazetesi Bursa

Yumarta tüketmek o hastalıktan koruyor!

Genetik ve çevresel faktörlerin yanı sıra, tükettiğimiz besinler de göz sağlığımızı olumlu ve olumsuz yönde etkileyebiliyor.

 Doğru beslenme, beden sağlığımızın yanı sıra göz sağlığımızda da etkili bir rol oynuyor. Dengesiz ve sağlıksız yiyecek tüketmek göz sağlığıyla ilgili birçok farklı probleme yol açabiliyor.

Balık tüketmenin gözlere sağlıklı bir ışıltı kattığını, düzenli yumurta tüketmenin ise katarakt riskini azalttığını belirten uzmanlar, sağlıkla parlayan ve görme yetisini güçlendiren besinlerle ilgili önemli bilgiler paylaşıyorlar.

SOMON VE TUNA…

Balıklarda bulunan omega-3 yağlarının doğru dozlarda tüketimi sayesinde göz sağlığına ilişkin pek çok faydası bulunduğunu belirten uzmanlar, özellikle somon ve tuna balıklarının gözlerde sağlıklı bir parıltının oluşturabileceğini söylüyorlar. Verilen bilgiye göre, balıklarda bulunan omega-3’ün, içinde barındırdığı ‘dokosaheksaenoik asit’ ve ‘eikosapentaenoik asit’; göz kuruluğu, tavuk karası ve yaşa bağlı maküla dejenerasyonu gibi rahatsızlıkların oluşmasını önlemede etkili oluyor.

Uzmanlara göre, düzenli yumurta tüketmek de katarakt riskinin azaltılmasında etkili oluyor. Araştırmalara göre, iyi bir A vitamini kaynağı olan yumurtanın düzenli ve aşırıya kaçmadan tüketildiği takdirde, gözler için ciddi kazanımlar elde edilmesine yardımcı olacağını belirtiyor.