‘ABD dünyanın Superman’i olamadı’

Uluslararası Gençlik Forumu’nda ABD hakkında önemli açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘ABD dünyanın Superman’i olmayı başaramadı’ dedi.

‘ABD dünyanın Superman’i olamadı’

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’da düzenlenen Uluslararası Gençlik Forumu’na katıldı.  Burada bir konuşma yapan Zaharova, dünyadaki gelişmeleri değerlendirdi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hakkında önemli açıklamalar yaptı. Mariya Zaharova, ‘ABD dünyanın Superman’i olmayı başaramadı’ diye konuşurken, ABD’nin uluslararası çatışmaların çözümü için ‘Superman rolünü hakkıyla yerine getiremediğini’ ifade etti. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘Pek çok ülke ABD’nin dünyaya istikrar, güvenlik ve başarı getireceğini düşündü. Onlar ABD’yi dünyayı Superman gibi kurtaracak ve uçuracak bir ülke olarak gördüler. Bunun için siyasi ve finansal ahlak gerekir’ dedi. 

ABD’nin bu rolü üstlenemediğini savunan Zaharova, ‘Tam tersine Amerika’ya artan güvenden sonra dünyada çatışmalar daha da arttı, uluslararası krizler ortaya çıktı’ ifadesini kullandı.

Zaharova, ‘Eğer ABD, dünyaya gerçekten istikrar getirseydi, güvenliği artırsaydı, ülkeleri barıştırsaydı, yeni çatışmaları önleseydi ve çözseydi, birçok ülke ABD’nin ayrıcalıklı konumunu destekleyebilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X