Acemler için flaş uyarı

Yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi tamamlandığında, Acemler bölgesini bugünkünden daha çok etkileyen trafik yoğunluğu ortaya çıkacak. Yol ve trafik uzmanı M. Tözün Bingöl de, yaşanacak bu trafiğe karşı erken uyarı yaptı, öneride bulundu.

Acemler için flaş uyarı

Acemler trafiği 1990’lı yıllardan beri Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde. Maç günleri yoğunlaşan, köprülü kavşağın bazı saatlerde yetmediği trafiği yeni bir etkilenme bekliyor.

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde, yol ve trafik uzmanı M. Tözün Bingöl’ün Acemler ile ilgili açıklamalarına yer veriyor.

Yılmaz’a önemli açıklamalarda bulunan Bingöl, inşaatı süren Ali Osman Sönmez devlet Hastanesi bittiğinde Acemler’de yaşanacak trafiğe karşı erken uyarı yaptı, öneride bulundu.

Acemler’de ‘hastane trafiği’ için erken uyarı: Alternatif yol gerek

Büyükşehir Belediyesi için 1990’lı yıllardan itibaren Acemler trafiği çözülmesi gereken öncelikli sorun olarak gündemdeki yerini hep korudu.

Sinyalizasyonlu zemin kavşağın kent trafiğini tıkadığı o yıllarda yonca yaprağı köprülü kavşak yapımının düşünce aşamasından yapımına kadar yaşanan serüven unutuldu, ama belli saatlerde bu kavşak bile yetmiyor.

Üstelik…

Ana yolun Acemler Kavşağı’na ulaşan bölümlerinde genişletmeler yapılmasına ve halen de arayışların sürmesine karşın Acemler kentte trafik sorunu denildiğinde akla gelen ilk yer olma özelliğini sürdürüyor. Timsah Arena ile birlikte maç günleri bölgede trafik içinden çıkılmaz hale geliyor.

İşte…

Bu kavşağı yeni bir sıkıntı bekliyor.

Çünkü…

Acemler’de, stadyumun hemen karşısındaki eski askeri bölgede başlayan ve yapımı hızla süren Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi tamamlandığında bölgeyi bugünkünden daha çok etkileyen trafik yoğunluğu ortaya çıkacak.

1.228 yatak kapasitesiyle Şehir Hastanesi’ne eşdeğer büyüklüğe sahip olacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi hiç kuşku yok ki  Bursa için çok önemli sağlık yatırımı olacak. O nedenle hastane için Sanayici Celal Sönmez’e kent olarak minnettarız.

Bununla birlikte…

Timsah Arena’nın maç günleri ortaya çıkardığı trafik sıkışıklığına sürekli olarak eklenecek hastane trafiği için şimdiden yapılması gerekenler var.

Onlara da…

Görüş ve önerilerini bu sütunlardan sık sık paylaştığımız yol ve trafik uzmanı M. Tözün Bingöl dikkat çekip erken uyarı yaptı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısını okumak için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X