Adını kullanan dolandırıcılardan şikayetçi oldu

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, adını kullanılarak engelliler için akülü araba alınacağı bahanesiyle yardım toplamaya kalkışan dolandırıcıların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Adını kullanan dolandırıcılardan şikayetçi oldu
Edinilen bilgiye göre olay, kendisini Başkan Yardımcısı Yunus Şahin olarak tanıtan bir kişinin esnafı arayıp para talebinde bulunması sonucu ortaya çıktı. Merkez Osmangazi ilçesi Uluyol Caddesi üzerindeki tatlı imalatçısı F.K., telefonda kendisini Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin olarak tanıtan kişinin, “Biz size her konuda yardımcı oluyoruz. Sizden de engelli vatandaşlarımıza verilmek üzere alınacak akülü araba için vereceğimiz banka hesabına bin 400 lira yatırmanızı istiyorum” şeklindeki talebini inandırıcı bulmadı.

Belediye çalışan bir arkadaşını arayarak bu isimde bir başkan yardımcısı olup olmadığını, engelliler için yardım toplanıp toplanmadığını soran F.K., böyle bir kampanyanın olmadığını öğrenince hemen durumu polise bildirdi.

Adının kullanıldığı dolandırıcılık olayından duyarlı esnaf sayesinde haber olan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin de avukatı aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şahin, “Böyle bir dolandırıcılık olayına adımın karışması beni çok üzdü. Bu tür sosyal hizmetleri Osmangazi Belediyesi olarak zaten yapmaktayız ancak sosyal projeler için vatandaşlardan herhangi bir maddi destek talep etmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızdan bu tür suistimaller karşısında daha duyarlı olmalarını, bu tür insanlara itibar etmemelerini istiyorum. Başkalarının adını kullanarak insanların manevi duygularını sömüren bu kişi ya da kişiler hakkında, ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum. Adımı kullanarak yardım talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesini, inanıp bu kişilere para gönderen varsa kendilerinden öncelikle polise gidip şikayetçi olmalarını, daha sonra da benimle irtibata geçmelerini istiyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X