‘Ahilikte zengin fakir ayrımı yapılmaz’

Esnaf ve ticaret lisesinde okuyan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Geçmişten Günümüze Ahilik Teşkilatı ve Geleneği’ konulu panelde buluştu.

‘Ahilikte zengin fakir ayrımı yapılmaz’

Tayyare Kültür Merkezi’nde organize edilen etkinliğe; Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve davetiler katıldı. Panelde konuşmacı olarak; Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Şeker, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Taş, Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Tescil Daire Başkanı Mevlüt Çam ve Tarihçi-Yazar Kazım Ceylan, yer aldı. 

“HERKES İŞİNİ İYİ YAPMALI”…

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, açılış öncesinde yaptığı konuşmada; Anadolu coğrafyasının ahilik ilkeleri sayesinde asırlar boyunca dayanışma içerisinde yaşadığını belirterek, Çelik, “Ahilik, birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergelerinden biri olmuştur. Ahilikte zengin, fakir ayrımı yapılmaz. Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak esastır. Ahilik; iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverliğin birleştiği bir sosyo-ekonomik bir düzendir. Dünya değişse de bu güzel değerler, nitelikli toplum oluşturulmasının vazgeçilmezidir. Herkes işini iyi yaparsa, o zaman ülkemiz topyekun güçlü hale gelecek” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X