Altında 200 lira beklentisi

Kapalıçarşı’dan vatandaşlara önemli uyarılar geldi. Global ve bölgesel gelişmelere dikkat çeken Kuyumcular Odası Başkanı Altıkardeş, fiyatların mevcut seviyelerin altına inme ihtimali olmadığını belirterek, alım önerdi. 

Altında 200 lira beklentisi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, yıl sonunda altının gramının 200 liraya çıkmasını beklediklerini söyledi.
Altıkardeş, son günlerde hızla yükselen altın fiyatlarını ve piyasalardaki son durumu değerlendirdi.

Bursa Kapalıçarşı’da işlerin iyi gittiğini ifade eden Altıkardeş, ihtiyacı olanların gelip altın aldığını, fiyatları yüksek bulanların ise ellerindeki altınları bozdurduğunu kaydetti. Şu anda vatandaşların daha çok satış eğiliminde olduğunu ifade eden Altıkardeş, ‘’Bugüne kadar yapmış olduğumuz yorumları takip edenler bilirler, yorumlarımız hep başarılı çıkmıştır. Kendi ticaretini düşünen zihniyetle konuşulan kelimeler değildir. Dünya piyasasındaki durumların her şeyi net olarak belli. Ortadoğu’da sıcaklık devam ediyor. ABD’nin Suriye üzerindeki tutumu, Türkiye’ye olan baskısı gibi olaylardan dolayı kimse kesinlikle altında fiyat düşüşü beklemesin. Kendi kuyumcularına güvensinler. Vatandaşlara çok fazla vakit kaybetmeden alışverişlerini yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

SAVAŞ DURUMUNUN ETKİSİ

Fiyatların yükselmesinde savaş durumun etkisi olduğunu dile getiren Altıkardeş, ‘’Doların yüzde 10 aşağı gelmesi de bunda etkili. Onsun bu kritik ortamda kendisini daha yukarı taşıyacağı net ve belirgin. Şuan fiyatlar 165-170 bandında seyrediyor. Yıl sonuna kadar gram fiyatının 200 lirayı görmesini bekliyoruz. Şu anki görüntü o ve beklenti yukarı yönlü. Cumhuriyet altını da bin 200 lira civarında olacak. Yakın zamanda ons kritik eşiği aşar ve 165 lira bandını kırarsa 170 lirayı çok çabuk görür” dedi.

AŞAĞI İNME İHTİMALİ YOK

Fiyatların bu seviyelerin altına inme ihtimali olmadığını vurgulayan Altıkardeş, ‘’Her zaman dediğimiz gibi bir aşağı inerse iki yukarı çıkar. Yatırımcı şuan altın alımı yapabilir. Düğün hazırlığı yapanlar da altının çok aşağı gelmesini beklemesinler” diye konuştu. Altıkardeş, Bursa Kapalıçarşı’da altının gramının 162,50 lira olduğunu, çeyrek altının 264, cumhuriyet altının ise 1.095 liradan satıldığının altını çizdi. Düğün hazırlıklarının da ufak ufak başladığına işaret eden İsa Altıkardeş, alyans, tek taş, kelepçe, bilezik ve set alındığını ifade etti. Altıkardeş, söz konusu ürünlerin başlangıç fiyatları ile ilgili şu bilgileri verdi: ‘’Tektaşlar bin ile bin 500 liradan başlıyor. Alyansın çifti bin 500 liradan, kelepçe ve bilezikler 3 bin liradan, setler ise 5 bin 500 ile 7 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.”

ONS’TA ÖNGÖRÜ 1.400 DOLAR

Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sandıkçı da, şu anda piyasaların tamamen Türkiye’nin etrafındaki sınır ötesi operasyona ve dolara bağlı bir beklenti oluşturduğunu söyledi. Gelişmelerin dikkatle takip edildiğini ifade eden Sandıkçı, ‘’ABD ile Türkiye’nin politik nedenlerden dolayı gerilmesi iç dengelerde bozukluk getirdi. Ons hareketinde de şuanda kritik bir nokta var. Onu aşamadığından dolayı biraz aşağı yönlü olmasını bekliyoruz. Dolar yukarı yönlü hareket ederse TL bazında, altının gramının 160-165 lira bandında kalabileceğini sanıyoruz. Kritik bölge aşılırsa fiyatlar yukarı yönlü hareket edecektir. Yıl sonunda ise onsun 1400 dolar civarına çıkmasını ve gramın 200 liraya yükselmesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X