Anne sütünün önemi anlatıldı

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler programında olan Karacabey Devlet Hastanesi, Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Anne sütünün önemi anlatıldı

AYHAN FİDAN

Etkinliğe, Başhekim Yardımcısı Dr. Filiz Yolcu, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmet Başkanı Uzman Doktor Fatma Uslu ve Yardımcısı Özlem Ayverdi ile hemşireler katıldı.

Emzirme Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak için anne adaylarını, yeni anne olanları, babaları ve tüm vatandaşları “Başarılı Emzirme” ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtarak bilgilendiren Karacabey Devlet Hastanesi yetkilileri, anne sütünün bir çocuğa bırakılacak en büyük miras olduğunu ifade etti.

Anne Sütü Komite Başkanı Hemşire Ayşe Başar konuya büyük önem verdiklerini belirterek, “Bebeğe ilk 6 ay anne sütü verilmesini teşvik ediyoruz. Hastanemiz önüne kurulan stantla annelere anne sütünün önemini anlatıyoruz. Maksadımız geleceğimiz olan çocuklarımızın en ideal gıda olan anne sütü ile beslenmelerini sağlamak. Hastanemize başvuran annelerin emzirme oranı yüzde 90. Biz bu oranı yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Taburcu olan anneleri 6 ay boyunca takip ediyoruz. Bu kapsamda bire bir eğitimler düzenleyerek, tüm anneleri ve anne adaylarını bilgilendiriyoruz. Burada sadece anne ya da anne adayları değil, babalar, anneanne, babaanne ve dedelere de önemli görevler düşüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X