‘Anne yok, ev soğuk, anne gibi neşeli değil evleri’

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Komiser Zeynep Sağır’ın Adana’da yaşayan ailesi, yetim ve öksüz kalan çocuklar için hainlerin cezalandırılmasını istiyor.

‘Anne yok, ev soğuk, anne gibi neşeli değil evleri’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına yaptığı bombalı saldırıda şehit olan Komiser Zeynep Sağır’ın ailesi, çocukları yetim ve öksüz bırakan hainler için idam istiyor.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen Sağır’ın ailesinin acısı ilk günkü gibi taze.

Şehidin annesi Emine Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının şehit olmasıyla son bir yılının ağlayarak geçtiğini söyledi.

Kızının aklından hiç çıkmadığını anlatan Çetin, “Ciğerim yanıyor kolay değil. İki sefer gittim mezarına. Adana’ya getirmek istedim ama çocukları var, çocuklar, annelerinin mezarına giderler diye Ankara’ya defnettik. Adana’da olsaydı her gün giderdim ama uzak olduğu için gidemiyorum. Çocuklarının boynu bükük. Anne yok, ev soğuk, anne gibi neşeli değil evleri.” dedi.

“Allah sabır veriyor bana sabır vermese bir dakika yaşayamam.” diyen anne Çetin, şunları kaydetti:

“Şehitlerin kanı yerde kalmasın, onları idam etsinler. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum, bir çare bulsunlar. Hainler cezaevinde kalıyor, şehitlerimiz de toprağın altında. Bu Allah’tan reva mı? İdam etsinler. Bu bana yeter. O günü de görseydim. Onların anne babalarının da ciğeri yansın, zor mu, kolay mı görsünler. Acımız dinmiyor, daima içimiz yanıyor. Bir de televizyonda onları görünce daha çok zorumuza gidiyor. Bir an önce idam etseler acımız dinerdi. Hiç mi acımadınız hainler? Siz neden hainlik yapıyorsunuz Türkiye’ye?”

Ağabey İsmail Çetin de darbe girişimini hiç tahmin etmediklerini belirterek, “Bu vatanın ekmeğini yiyen, onun parasıyla geçinen kişilerin bunu yapması çok ağrımıza gitti, canımızı çok yaktı. Bütün kişilerin canını yaktı. Takdiriilahi, Allah mekanlarını cennet etsin.” diye konuştu.

Çetin, kardeşinin hatıralarının hiç aklından çıkmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Hatıralar aklımıza geldikçe üzülüyoruz. Kardeşim iyi bir anne ve polisti. Komiser olmuştu. Yeni görevine başladığında üniformayı diktirdi, hazırladı, daha kullanamadan şehit oldu. İnsanın aklından gitmiyor hatıraları. Darbeciler yaptıklarını hala inkar ediyor, kayıtları ortada olduğu halde ama adalet yerini bulacak. Onlar hak ettiğini bulacaktır. Biz idam istiyoruz. Bu vatanın silahını vatana karşı kullananların idam edilmesini istiyoruz. Devletin verdiği silahı vatanını korumakta kullanması gerekirken vatanına karşı kullananların en ağır cezayla cezalandırılması gerekir. Sadece bizim için değil bütün şehitler için.”

Devlet büyüklerinin ellerinden geleni yaptığına dikkati çeken Çetin, bu sürecin daha iyiye gideceğine inandığını dile getirdi.

Şehidin kardeşi Ali Osman Çetin ise yargılama sürecinin hızlanmasını isteyerek, şöyle konuştu:

“Darbe girişiminde helikopter ve uçak kullananların idam edilmesini istiyorum. Bir sene geçti daha dün gibi acımız çok taze. İdam istiyorum. Allah iyi insandan razı olsun, kötüsünün belasını versin. Benim ablam bir taneydi. Tüm şehitlerimizin mekanını cennet olsun. Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Bizim vatanımız bayrağımız bir tane. Bu bayrak altında yaşıyoruz. İnşallah bir gün ben de şehadet şerbetini içenlerden olurum. Dinimize ve bayrağımıza hayırlı Müslüman olmamızı Allah bize nasip etsin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X