‘Artık Türkiye’yi yönetebilecek durumdayız’

Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle sonuçlanan İstanbul seçimlerini milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte değerlendiren Akkuş, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanmıştır. Biz artık Türkiye’yi yönetebilecek durumdayız” dedi. 

‘Artık Türkiye’yi yönetebilecek durumdayız’

HATİCE DAL

CHP İl Örgütü, 23 Haziran’da gerçekleştirilen ve Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle soınuçlanan İstanbul seçimlerini değerlendirdi. İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İl Başkanı Hüseyin Akkuş, ilçe başkanları ve partililer katıldı

. Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İstanbul’u kazananın Türkiye’yi kazandığı anlamına geldiğini belirterek, “İstanbul’da şunu gördük. Karadenizliler horon tepiyor, Kürtler halay çekiyordu. Herkes kendi kültürel özelliklerini oraya yansıttı ve Türkiye’nin normalleşmesine dönük bir umut doğdu” diye konuştu.

“DEMOKRASİ KAZANDI”…

Seçim sürecinde kavgadan uzak ötekeleştirmeyen bir dil doğduğunu kaydeden Akkuş, “Beraber olmayı içselleştirdiysek kuvvetler ayrılığının olduğu bir süreci yöneteceğiz. Bunu, 1989’dan bugüne  dek en büyük oyu olan İmamoğlu ile başardık. İstanbul’u israf ekonomisinden uzak tutacağız. İstanbul’da her sandıkta psikolojik üstünlük ilk defa bizdeydi. Biz artık Türkiye’yi yönetebilecek durumdayız” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da, İstanbul seçimlerinin iptalinin ardından herkeste ‘Ramazan gününde kul hakkı yediler’ kanaatinin hakim olduğuna dikkat çekerek, “İşte gün geldi devran döndü. 14 bin fark yerine 806 bin fark ile seçimi tekrar kazandık. Bu seçimi İstanbullular kazandı. Bu seçim sonucunda Türkiye kazandı, demokrasi kazandı” şeklinde konuştu. 

“SON SÖZÜ MİLLET SÖYLER”…

1919’dan beri son sözü milletin söylediğinin altını çizen Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, “İstanbul seçmeni; haktan, hukuktan, adaletten, gasp edilen mazbatanın gerçek sahibine verilmesinden yana oy kullandı. Demek ki neymiş, milletin iradesiyle oynamayacaksın. Halkımız demokrasinin ince ayarını verdi” diye konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “Nasıl ki gelişmişlik endeksinde ilk sıralarda sosyal demokrat belediyeler varsa, bundan sonra bu anlayışı İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’ye yayma gayreti içerisinde olacağız” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X