Avrupalı hükümetlere ‘mali teşvik’ çağrısı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Adayı Christine Lagarde, Avrupa ekonomilerinin büyümeyi desteklemek için mali teşvik kapasitelerini kullanması gerektiğini söyledi. 

Avrupalı hükümetlere ‘mali teşvik’ çağrısı

Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’nda konuşan Lagarde, Euro Bölgesi’nin esas itibarıyla dış kaynaklı kısa vadeli risklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Fazla bir hareket alanı yok ama mali politika açısından, yüksek hızlı internet gibi alanlara ekonomiyi desteklemek için harcama yapacak hareket alanı mevcut” ifadesini kullandı. Avrupa ekonomisinin canlandırılması için üye ülkelere görev düştüğüne işaret eden Lagarde, “Euro Bölgesi’ndeki ülkelerin büyük çoğunluğunun kendileri için uygun olan mali alanı kullanma kapasiteleri bulunuyor” dedi. Lagarde ECB’nin fiyat istikrarı hedefine ulaşılması için iletişim çerçevesinin yeniden değerlendirilmesini desteklediğini vurgulayarak, “Çerçeveyi netleştirmemiz gerekiyor. Tabii ki bu hareketi destekliyor olacağım. ECB’nin işleyiş çerçevesini en son değerlendirdiği 2003 yılından bu yana çok şey değişti” yorumunu yaptı. 

DİKKATLİ OLUNMALI

Sadece ECB tarafından değil, dünyanın diğer merkez bankaları ile yapılacak maliyet – fayda analizinin ve parasal politika çerçevesinde yeniden gözden geçirmenin yapılması gerektiğine inancını dile getiren Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın alışılmışın dışındaki tedbirlerin olası negatif etkilerine karşı dikkati olması gerektiğinin altını çizdi. Lagarde, “Birincil görevimiz fiyat istikrarının sağlanması fakat bu iklim değişikliği ve çevresel riskler gibi kritik hedeflerle birleşik bir şekilde olmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X