Avrupalılar umurumda değil

ABD Başkanı Donald Trump Washington-Tahran hattında tırmanışa geçen krizle ilgili konuşurken söz İran’la anlaşmaya geldiğinde “Avrupalıları umursamadığını” söyledi.

Avrupalılar umurumda değil

NBC kanalında yayımlanan Meet the Press adlı programda konuşan Trump, ABD ordusunun hava saldırıları için İran hedeflerini seçtiğini belirtti. Trump, “Elimde inanamayacağınız kadar çok hedef var… Her yerde hedefimiz var” dedi. Amerikan Başkanı, “Savaş peşinde değilim, şayet öyle bir şey olursa daha önce hiç görmediğiniz bir imha gerçekleşecektir. Ama bunu yapmak istemiyorum” diye ekledi. 

2015’te dünya güçleri arasında varılan İran nükleer anlaşmasının sürdürülmesine yönelik Avrupalı liderlerden gelen çabalara karşı çıkan Trump, “Avrupalıları umursamıyorum. Onlar dışarı çıkıp çok para kazanıyor… Fransa’dakiler İran’a otomobil satıyor. Diğer işleri yapıyorlar” diye konuştu. 

ABD Başkanı “Dahası size şunu söyleyeyim; Avrupa’ya karşı çok iyiyiz. Onlara göz kulak oluyoruz. NATO’ya muazzam boyutta paralar harcıyoruz… Ticarete gelince, Avrupa Birliği gerçekten de uzun süredir bizim üzerimizden nemalanıyor” dedi. 

GÜVERCİNLER ŞAHİNLER

Trump Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton gibi ekibinden herhangi bir ismin askeri harekat için kendisini zorlayıp zorlamadığı sorusuna şu yanıtı verdi: 

İki grup adamım var; güvercinler ve şahinler. Evet, John Bolton kesinlikle bir şahin. İşler ona kalsa vaktiyle tüm dünyayla uğraşırdı, tamam mı? Ama bu önemli değil çünkü ben her iki grubu da istiyorum.
Trump İran’ın ne istediğini düşündüğüne dair yöneltilen bir soruyu yanıtlarken de “Sanırım müzakere etmek istiyorlar, bir anlaşma yapmak istiyorlar ve benim anlaşmam nükleer. Bakın, onlar bir nükleer silah edinemeyecek… İçinde bulundukları durumdan hoşnut olduklarını sanmıyorum. Ekonomileri tam anlamıyla çökmüş vaziyette” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X