Batı Trakya’yı umutlandıran adım

Batı Trakya’yı umutlandıran adım…

Batı Trakya’yı umutlandıran adım

Batı Trakya Müslüman Türk azınlık mensuplarıyla ilgili miras, evlenme ve boşanma gibi konularda İslami kuralların yanı sıra Yunanistan Medeni Kanunu’nun da geçerli olması yönünde hazırlanan yasa tasarısı Yunanistan Meclisi’nde kabul edildi. Sadece aşırı sağ Altın Şafak, ‘hayır’ oyu kullandı.

Siriza Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa, doğru istikamette bir adım atıldığını belirtti. Aynı partiden İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de, “Biz daha fazlasını bekliyoruz; müftü ve vakıf seçimleri gibi… Artık bu yaraların kapanmasının zamanı geldiğine inanıyorum” dedi. Yunanistan Başbakanlık Bürosu’ndan yapılan açıklamada düzenleme için ‘Tarihi adım’ ifadesi kullanılırken, hükümetin Müslüman azınlığın yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik adımlarının devam edeceği vurgulandı.

Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroğlu da, azınlığın başka sorunlarının da bulunduğunu belirterek, ”Azınlığın kimliğinin tehdit altında olduğunu düşünmemesi için tüm kurumlarla konuşulması önem arz etmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X