BEBKA’dan 16 milyon lira hibe

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Sektörel Rekabetçiliğin Arttırılması, Endüstriyel Simbiyoz ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma alanlarında bu yıl 16 milyon lira hibe verecek.

BEBKA’dan 16 milyon lira hibe

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bilecik’te bir otelde düzenlediği basın toplantısında, proje teklif çağrısı için başvuruların son tarihinin 22 Mart olduğunu söyledi. ‘Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması’ adlı 8 milyon lira bütçeli programın amacının, büyük gelişme potansiyeline sahip ‘havacılık, savunma sanayisi, raylı sistemler, teknik tekstil ve kompozit’ sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapıları ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla verimliliğin artırılması ve ithalat bağımlılığının azaltılması olduğunu anlatan Gerim, ”Endüstriyel Simbiyoz programına 3 milyon lira bütçe ayırdık” dedi.

TARIM VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Söz konusu projenin amacının bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak kullanımı çerçevesinde bir araya getirmek, endüstriyel kaynaklı çevresel problemlerin önüne geçerek ekonomik getiri sağlamak olduğunu dile getiren Gerim, ”Kırsalda Ekonomik Kalkınma programına da 5 milyon lira bütçe ayırdık. Bununla da Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesindeki kırsal alanlarda tarım ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin temin edilerek, gelir artışına katkı sağlanması planlanıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X