‘Beton tabutlara göz yummayacağız’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, afetlerde kayıp riskini en aza indirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Beton tabutlara göz yummayacağız’

Depremlerin hayatın bir gerçeği olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Ülkemiz ve şehrimiz gibi deprem kuşağında yer alan bölgeler için bu gerçeği unutmak, ihmal etmek diye bir durum söz konusu olamaz. 20 yıl önce yaşadığımız ve binlerce insanımızı kaybettiğimiz Marmara Depremi, bu konuda alınacak önlemler ve hazırlıklar noktasında bir milat oluşturdu” diye konuştu.

Deprem ile ilgili çalışmaları iki  başlık altında sınıflandırdıklarını kaydeden Yılmaz, “Birincisi deprem öncesinde yürütülecek çalışmalar. Bu kapsamda yapı stokumuzu güvenli hale getirmek için çalışıyoruz. Plansız ve güvensiz yapıları güvenli konutlara dönüştürmek için kentsel dönüşümü tercih değil, zorunluluk olarak görüyoruz. Bu süreci sağlıklı yönetmek adına öncelikle ilçemizdeki mülkiyet sorunlarını çözdüğümüzde kentsel dönüşüm kendiliğinden bir ivme kazanacak. Diğer hassas olduğumuz konu ise kaçak ve plansız yapılaşma. Bu konuda taviz vermeyeceğiz ve beton tabutlara  göz yummayacağız” diye konuştu. 

“AFETLERE KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”…

Yıldırım Belediyesi Afet Yönetim Merkezi’nde, ilçenin dört farklı noktasına yerleştirilen deprem izleme ve ölçüm istasyonlarında olabilecek zemin hareketlerinin dijital ortamda verisini elde ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Şu an yürürlükte olan ve kamu kurumlarımızla birlikte yürüttüğümüz bir ‘Afet Yönetim Planı’mız var. Bu kapsamda olası afet sonrasında toplanma yerleri hazır. İnsanlarımızın bu konudaki bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak için seminerler, bilgilendirme toplantıları ve tatbikatlar düzenliyoruz. Mahalle konaklarımızda deprem odaları oluşturuyoruz. Afet durumunda en hızlı ve doğru şekilde müdahale için ekiplerimizi sürekli eğitiyoruz. Depremleri önleyemeyiz ancak gerekli önlemeleri almakla sorumluyuz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X