Beyaz Saray’ı sevdi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin anayasasına aykırı olmasına karşın Amerikan halkının kendisinin iki dönemden fazla Beyaz Saray’da kalmasını isteyebileceğini öne sürdü.

Beyaz Saray’ı sevdi

2020 seçimleri için burun buruna yarışılan, kilit önemdeki eyaletlerde seçim yarışını Demokratik Parti’nin öne çıkan adayı Joe Biden’ın önde götürdüğünü gösteren anketleri medyanın haberleştirmesinin ardından Trump, 2024’ten sonra dahi başkanlık ofisinde kalmaya devam edebileceğini açıkladı.

Trump paylaştığı tweetlerde “İyi haber, Amerika’nın yeniden HARİKA bir karar verecek ve güzel Beyaz Saray’ı 6 yılın sonunda terkedeceğim (İnsanların daha uzun kalmamı talep edeceğini düşünüyor musunuz? AMERİKAYI HARİKA TUTALIM)” yazdı.

Bununla birlikte başkanların yalnızca iki 4 yıllık dönem için seçilebileceğini söyleyen ABD anayasasına aykırı olmasına rağmen Trump, daha önce de 8 yılın ardından da Beyaz Saray’da kalması ve başkanlığa devam etmesi yönündeki önerilere sıcak baktığını söylemişti. Hizmet dönemi sınırlamalarını 1951’de onaylanan ABD anayasasının 22. maddesi getiriyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X