Bursa’da Japon Kültürü büyük ilgi gördü…

Türk-Japon Kültür ilişkileri ve eğitim sistemi hakkında görüşleriyle büyük ilgi uyandıran Japon Başkonsolos Hisau Nishimaki Özel Bursa Arena Anadolu ve Fen Lisesi’ne ziyarette bulundu. 

Bursa’da Japon Kültürü büyük ilgi gördü…

Japon Başkonsolos Hisau Nishimaki Özel Bursa Arena Anadolu ve Fen Lisesi’ne ziyarette bulunarak Türkiye ve Japon kültürü hakkında görüşlerini sundu.

Türk kültürü ve Japon kültürü arasındaki benzerlikleri anlatan Hisau Nishimaki “film gösteriminden önce Ertuğrul 1890 filmi ile alakalı Türk-Japon dostluğunun hangi tarihlerden itibaren başladığından söz etti” Sunumunu yaptıktan sonra, Özel Bursa Arena Anadolu ve Fen Lisesi Kurucusu Celal Arslan Japon Baskonsolos Hisau Nishimaki’ye Bursa’nın kültürel simgesi olan Karagöz ve Hacıvat çinisini taktim etti.

j2.jpg

Film gösterimi ile aynı anda farklı salonda Kültür Ateşesi Takumi Seremitsu Arena Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ile soru cevap şeklinde söyleşi gerçekleştirdi. Sunumunda Japonya’nın tarihinden eğitim sisteminden bahseden Kültür Ateşesi öğrenciler ile çok keyifli anlar geçirdi.

j1-001.jpg

Etkinlik sonunda Türk mutfağına özgü tatlar ile ağırlanan misafirler Türk misafir perverliğinden çok memnun kaldıklarını Özel Bursa Arena Anadolu ve Fen Lisesi’ni çok beğendiklerini belirttikten sonra yetkililer tarafından uğurlandı. 

j3.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X